documentaire
Jaar: 2018

BankGiro Loterij VIP kaart-houders kunnen alleen hun kaarten afhalen bij de servicebalie op vertoon van hun pas.

Tijdens IDFA on Tour kunt u gebruik maken van een lunch. U dient de lunch vooraf te reserveren. Kosten voor de lunch bedragen €10,-. Neem voor meer informatie en reserveringen contact op met de servicebalie.


The Other Side of Everything: Winnaar IDFA Award for Best Feature-Length Documentary 2017

- Serbia, France, Qatar
- 2017
- Regie: Mila Turajlic
- 104 min.
- Taal: Servisch

Een opgesplitst appartement in Belgrado vertelt een familieverhaal en symboliseert een land in politieke onrust. Srbijanka Turajli?, een politiek activist die een grote rol speelde in de revolutie na het opbreken van Joegoslavië, woont hier nog steeds. Dochter Mila portretteert haar in een ontroerende film die de woning nauwelijks verlaat.


Amal: Openingsfilm IDFA 2017

- Egypt, Lebanon, Germany, France, Norway, Denmark, Qatar
- 2017
- Regie: Mohamed Siam
- 83 min.
- Taal: Arabisch

Amal is veertien jaar oud als ze tijdens de Arabische Lente naar het Tahrirplein in Caïro trekt om te demonstreren. Met jeugdige overmoed gaat ze recht op het gevaar af. Deze coming of age-film volgt haar in de jaren die volgen, een periode waarin de onverschrokken Amal haar eigen identiteit zoekt in een land in transitie.


Piripkura: Human Right Award IDFA 2017

- Brazil
- 2017
- Regie: Renata Terra, Bruno Jorge, Mariana Oliva
- 81 min.
- Taal: Portugees

Om de paar jaar trekt Jair Candor de jungle van de Amazone in, op zoek naar de laatste overlevenden van de Piripkura. Zijn zoektocht is urgent en tragisch: alleen door te bewijzen dat de indianen nog leven, kan hun leefgebied beschermd worden. Een fascinerende en ontroerende ode aan onverzettelijkheid.


As We’re Told: IDFA Special Jury Award for Short Documentary 2017

- Sweden
- 2017
- Regie: Erik Holmström, Fredrik Wenzel
- 28 min.
- Taal: Zweeds

Portret van de meest impopulaire instantie in Zweden: het arbeidsbureau. Om de anonimiteit van de geïnterviewden te waarborgen, worden alle werknemers – van receptionisten tot psychologen en directeuren – nagespeeld door poppen, met talloze opzienbarende onthullingen tot gevolg. Zoals: een werkcoach helpt gemiddeld slechts tien mensen per jaar aan een baan.

U kunt hier uw reactie plaatsen