documentaire
Duur: 82 minuten
Jaar: 2019
Taal: Nederlands
Land: Nederland

Toen de Rotterdamse Bep de Bruin na 10 jaar dood in haar woning werd gevonden door bouwvakkers, was de stad in shock. Niemand had haar gemist. Hoe kon dit gebeuren? Ada en Wilma besluiten vrijwilligers te worden voor het gemeentelijke antwoord: een campagne tegen eenzaamheid. Samen leggen ze huisbezoeken af, op zoek naar eenzame ouderen die hulp nodig hebben. Maar kun je iemand wel uit zijn eenzaamheid bevrijden? En waar ligt de grens tussen zorgen voor en bemoeien met? Goede Buren laat het weerbarstige dagelijks (samen)leven zien in een mix van rauwe realiteit en humor.

Een goed gesprek

Na de vertoning van Goede Buren volgt er een Goed Gesprek in aanwezigheid van wethouder Ingeborg ter Laak en een discussiepanel. U kunt hier uw ervaringen delen en meedenken over ideeën en initiatieven om eenzaamheid in Zoetermeer aan te pakken.

Gratis, maar Aanmelden!

Goede Buren begint om 20.00 uur in Filmhuis Cameo aan het Theaterplein 10 in Zoetermeer. De zaal is open vanaf 19.30. Koffie of thee staan klaar. Er zijn voor u geen kosten aan verbonden. Wilt u de documentaire zien en deelnemen aan het gesprek? Meldt u dan aan door een mail te sturen naar tegeneenzaamheid@zoetermeer.nl Wacht u hier niet te lang mee? De zaal heeft een beperkt aantal plaatsen.