wo 9 jun 2021
15:00 uur

drama
Duur: 98 minuten
Jaar: 2020
Taal: Arabisch
Land: Marokko

De kaartverkoop voor deze voorstelling is nog niet gestart. Schrijf je in op de wachtlijst en je ontvangt een e-mail van ons zodra de kaartverkoop van deze voorstelling begint.

Adam is het speelfilmdebuut van regisseur Maryam Touzani, die ook het script schreef. De film is ‘een mooie, ingetogen ode aan solidariteit en moederschap’ (VPRO) en vertelt hoe twee vrouwen elkaar een toekomst bieden in het Marokko van nu. In Casablanca gaat de zwangere, ongetrouwde Samia (Nisrin Erradi) van deur naar deur op zoek naar een dak boven haar hoofd. Wanneer ze aanklopt bij Abla (Lubna Azabal, Incendies) blijft ook haar deur in eerste instantie gesloten. Maar als weduwe en alleenstaande moeder van de 8-jarige Warda, weet Abla hoe moeilijk het leven in Marokko kan zijn en laat de jonge vrouw uiteindelijk toch toe. Geleidelijk vinden ze steeds meer steun bij elkaar en gaat Samia aan de slag in Abla’s bakkerij. Samen bakken ze de heerlijkste Marokkaanse lekkernijen. Adam ging op in première op het Filmfestival van Cannes, waar de film werd geselecteerd voor Un Certain Regard. Op het Internationaal Filmfestival van Rotterdam (IFFR) werd de film omarmd door het publiek met een score van maar liefst 4.6 (van 5) in de publiekspoll.

Wachtrij
Je kan je alvast inschrijven voor de wachtlijst van deze filmvoorstelling. Klik rechtsbovenin op wachtrij en plaats jezelf op de wachtlijst.

Zodra de kaartverkoop van deze voorstelling opent krijg je namens het Stadstheater een e-mail. Zo ben je als eerste op de hoogte wanneer de kaartverkoop van jouw favoriete filmvoorstelling start en je kaarten voor deze film kunt bestellen. Door je op de wachtrij te plaatsen ben je niet in het bezit van een plaats- of reserveringsbewijs. Het is niet mogelijk om een reservering te plaatsen. Houd onze website en nieuwsbrief in de gaten voor de laatste updates.