FOTO: © Saida-Nadi-Benali
 • Toneel

Abdelkader Benali

In het spoor van Jan Janszoon

 • Datum
  23 nov 2023
 • Tijd
  20:30
 • Zaal
  Kleine zaal
 • Prijs
  Vanaf € 21.50

voorstelling geannuleerd

Helaas is de voorstelling van Abdelkader Benali geannuleerd.

Het ongelofelijke verhaal van de Nederlandse piraat in Marokkaanse dienst

Abdelkader Benali kruipt in de huid van moslim en Haarlemse kaapvaarder Murad Rais, beter bekend als Jan Janszoon. Hij was een sluwe zakenman, behendige diplomaat en een meedogenloze kaapvaarder. Berucht om zijn meedogenloze aanvallen op Europese schepen waar hij gevangengenomen bemanning naar de slavenmarkt van Algiers bracht. Berucht ook om zijn expedities op Ierland en IJsland.

Wie was hij? Wat dreef hem? Waarom bekeerde hij zich? Wat leverde hem dit op, wat kostte het hem? Benali schetst een bijzonder portret: vol met grensgangers, vrijbuiters en kaapvaarders die in een wereld die razendsnel veranderde meedeinden op de golven van internationaal conflict en commercie. Jan Janszoon is een man van vele werelden; Benali brengt deze werelden naar het theater.

Na Kalief van Nederland en Moeder en Zoon brengt Benali opnieuw een onbekend aspect van onze gezamenlijke geschiedenis naar het theater. Het publiek ontdekt de wereld van de jonge Republiek der Nederlanden zoals ze het niet eerder zag. Aan de hand van historische bronnen en citaten uit oude teksten vertelt Benali een meespelend verhaal en laat werelden met elkaar versmelten. Speels en informatief, ontroerend en met veel humor.

Borrelplank STAGE

NA DE VOORSTELLING

EVEN NAGENIETEN

Met het nagenietarrangement bieden wij na de voorstelling een speciaal gereserveerde tafel aan in ons restaurant STAGE kitchen & café. Je deelt luxe borrelhapjes en krijgt een glas cava of ander drankje naar keuze. Voeg het nagenietarrangement toe tijdens het bestelproces.

 • 23 nov 2023
  20:30
  Geannuleerd

Bezoek ook