FOTO: © Bibian Bingen
 • Toneel

Willem Voogd en Evgenia Brendes

BABA (try-out)

 • Datum
  12 okt 2023
 • Tijd
  20:30
 • Zaal
  Kleine zaal
 • Prijs
  Vanaf € 22.50

Baba, kort voor Babuschka, betekent Oma in het Russisch

Het is 1944 als de Russische oma van acteur Willem Voogd (o.a. bij het grote publiek bekend van Mees Kees en De proefkeuken) vanuit Odessa in de voormalige Sovjet-Unie op een Duitse trein stapt naar het Westen; de liefde achterna. Wat volgt is een reis van zes maanden, dwars door Europa tijdens de Tweede Wereldoorlog. Via gebombardeerde spoorlijnen, werkkampen en illegale grensovergangen komt ze uiteindelijk aan bij haar liefde in Nederland.

Een onmogelijke liefde en een onwaarschijnlijke reis door Europa in oorlogstijd

In 2021, bijna tachtig jaar later, legt haar kleinzoon in haar voetsporen dezelfde reis af, van Odessa, tegenwoordig in Oekraïne, naar Velsen, en gaat op ontdekkingstocht naar de vrouw achter Baba. Niet lang daarna valt Poetin Oekraïne binnen en wordt voor de tweede keer de wereld waar Baba vandaan komt bruut veranderd.

De reis van Willem resulteerde eerder in de succesvolle podcast BABA en wordt nu naar het toneel gebracht. Samen met actrice Evgenia Brendes duikt Willem de geschiedenis van zijn oma in en komt achter een heel andere kant van Baba dan hij aanvankelijk dacht.

Tekst: Dorien van Gent
Regie:
Frank Siera
Producent: 
Akkers en Velden
Muziek:
Darius Timmer
Met:
Willem Voogd en Evgenia Brendes

 

Borrelplank STAGE

NA DE VOORSTELLING

EVEN NAGENIETEN

Met het nagenietarrangement bieden wij na de voorstelling een speciaal gereserveerde tafel aan in ons restaurant STAGE kitchen & café. Je deelt luxe borrelhapjes en krijgt een glas cava of ander drankje naar keuze. Voeg het nagenietarrangement toe tijdens het bestelproces.

Bezoek ook