• Klassieke muziek

Koffieconcert

Daria van den Bercken

 • Datum
  21 jan 2024
 • Tijd
  11:45
 • Zaal
  Kleine zaal
 • Inclusief
  Drankje
 • Prijs
  Vanaf € 16.50

inleiding

Er zal voorafgaand aan dit concert een inleiding plaatsvinden in de Rode Foyer, die zich naast de ingang van de Kleine Zaal bevindt. De inleiding wordt gegeven door Johan de Keizer, is gratis toegankelijk en begint om 11:00 uur.

Een Nederlandse pianiste van Russische afkomst

Daria van den Bercken (Utrecht, 31 augustus 1979) werd in 1990 toegelaten tot de jong-talent-klas van het Rotterdams Conservatorium. Daar studeerde zij bij Mila Baslawskaja, bij wie zij in 2002 aan het Conservatorium van Amsterdam afstudeerde. Daarnaast studeerde zij bij Naum Grubert, bij Leonard Hokanson en bij Menahem Pressler aan de Indiana University, waar zij haar MM en Performer Diploma for Soloists behaalde.

Van den Bercken maakte in 2007 haar debuut bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Joann Falletta met het pianoconcert van Clara Schumann. Zij werd het jaar daarop opnieuw uitgenodigd voor Mozarts pianoconcert in C, KV 467 o.l.v. chef-dirigent Yannick Nézet-Séguin. In 2009 speelde zij een derde keer met dit orkest, ditmaal de Oiseaux Exotiques van Olivier Messiaen. Zij soleerde verder o.a. met Radio France Philharmonique o.l.v. Ton Koopman, het Seoul Philharmonic Orchestra o.l.v. Stefan Asbury, het Noord Nederlands Orkest, Philharmonie ZuidNederland, het Residentie Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest, en zij was Artist-in-Residence bij het Los Angeles Chamber Orchestra.

Daria van den Bercken specialiseert zich in onder meer in barokmuziek op de moderne piano, zoals de zelden gespeelde klaviermuziek van Georg Friedrich Händel, die zij propageerde met opvallende acties, zoals huisconcerten in Amsterdam en een concert in São Paulo in de zomer van 2012, waarbij zij met haar concertvleugel aan een hijskraan hing. Zij zet zich graag in voor minder bekende muziek van componisten als C.P.E. Bach, Clara Schumann, en Lili Boulanger.

Daria heeft vier albums op haar naam staan, waarvan een bij Cobra Records, en drie bij Sony Classical.

Daria op Spotify

Foto van een nagenietarrangement

NA DE VOORSTELLING

EVEN NAGENIETEN

Met het nagenietarrangement bieden wij na de voorstelling een speciaal gereserveerde tafel aan in ons restaurant STAGE kitchen & café. Je deelt luxe borrelhapjes en krijgt een glas cava of ander drankje naar keuze. Voeg het nagenietarrangement toe tijdens het bestelproces.

Bezoek ook