FOTO: © Hessel Stuut
 • Jeugd & familie

Dieuwertje Blok & Jeroen Kramer

De Prins van Oranje (6+)

 • Datum
  9 apr 2023
 • Tijd
  13:00- 14:00
 • Zaal
  Kleine zaal
 • Prijs
  Vanaf € 16.50

Dieuwertje Blok en Jeroen Kramer, je kent ze vast van de televisie, gaan op zoek naar prinsen en sinaasappels in hun spannende theatersprookje De Prins van Oranje.  

Bestaan er prinsen die in sinaasappels leven? Wat moet je doen om die te bevrijden? En is zo’n prins dan oranje ? Hoe lukt dat de zeer eigenwijze prinses Aya? Een prins zonder zwaard, maar mét een taart?

Tekst gaat verder onder de video

Het sprookje gaat over reizen en thuiskomen, over list en bedrog, en over verliezen en winnen. En natuurlijk over…de liefde!

De Prins van Oranje speelt zich af in een ver, ver land. Het sprookje gaat over reizen en thuiskomen, over list en bedrog, en over verliezen en winnen. En natuurlijk over…de liefde!

Dieuwertje vertelt en Jeroen zingt. Samen ontvouwen ze de wonderlijke geschiedenis van de dappere prinses en haar prins van Oranje, die overigens geen familie is van onze koning. Tenminste – voor zover ze weten.

In 2021 verscheen tevens het fraai geïllustreerde lees- en luisterboek Prins van Oranje bij uitgeverij Rubinstein, geschreven door Dieuwertje en Jeroen.

Deze voorstelling is geschikt voor kinderen van 6 jaar en ouder.

Luister alvast naar de liedjes uit de show

Bezoek ook