FOTO: © Ernst Coppejans
  • Muziek

Joep Pelt

Livemuziek in STAGE

  • Datum
    19 mrt 2023
  • Tijd
    16:00- 17:45
  • Zaal
    Restaurant

Gitaar globetrotter Joep Pelt herontdektde blues en folk revival van de jaren ’60aan de hand van zijn held, de ultiememuzikale ontdekkingsreiziger Alan Lomax.

Duizenden veldopnames maakte AlanLomax (1915-2002) van onbekende folk enbluesartiesten, waarbij hij zich ontdekkermag noemen van grootheden als MuddyWaters, Leadbelly en Woody Guthrie.Muzikale genieën van de jaren ’60 als BobDylan, The Rolling Stones en Brian Wilsonbrachten de obscure veldopnames vanLomax naar het grote publiek, en zorgdehierdoor voor een blijvende invloed op deontwikkeling van de popmuziek.

Joep reisde zelf vanuit de platenkast vanzijn vader langs de Caribbean naar het diepe Zuiden van de VS, om de ongekend grote muzikale nalatenschap van Lomax voor zichzelf in kaart te brengen. Door middel van persoonlijke verhalen en akoestische liedjes neemt Joep in zijn muzikale onemanshow het publiek mee naar het land waar de folk revolutie begon.

De toegang tot dit concert is gratis, maar wil je er zeker van zijn dat je een plekje hebt? Reserveer dan een tafel in STAGE kitchen & café.

Bezoek ook