FOTO: © Roy Beusker
 • Muziek

De grote, kleine man! - Louis Davids

Jordy van Loon

 • Datum
  23 mrt 2024
 • Tijd
  20:30- 22:20
 • Zaal
  Kleine Zaal
 • Prijs
  Vanaf € 19

Een muzikale zoektocht door Jordy van Loon

In de hoogtijdagen van het variëté, nog voor de eerste wereldoorlog, was theater zo’n beetje het hoogst haalbare voor een Nederlandse artiest. Wie in het theater mocht optreden was ‘gearriveerd’ en zag alle deuren voor zich open gaan! Zó brak in 1906 het voormalig circuskind Louis Davids door.

Met evergreens als Dat is die kleine Man, Oh mooie Westertoren, Als je voor een dubbeltje geboren bent, zijn musical De Jantjes en Nou tabé Dan, wist hij de harten te veroveren van het Nederlandse publiek. Deze Grote, Kleine man slaagde erin de omslag te maken van schlagerzanger naar het meer gecultiveerde variëté en verstond de kunst een volksheld te blijven. Zijn vroege dood heeft er toe bijgedragen dat zijn werk en naam nog steeds blijven inspireren.

De jonge zanger Jordy van Loon neemt het publiek mee in de zoektocht naar wie Louis Davids was

De jonge zanger Jordy van Loon neemt het publiek mee in de zoektocht naar wie Louis Davids was en wat deze heeft betekend voor het Nederlandse lied. Jordy, zelf ook geen onbekende meer en fan van het oorspronkelijke Nederlands repertoire, zit in ieders geheugen gegrift met zijn nummer 1 hit. Inmiddels is hij uitgegroeid tot een volwassen performer, die in de producties als Haal het doek maar Op en Titanic de aandacht op zich weet te vestigen.

Jordy op Spotify

Foto van een nagenietarrangement

NA DE VOORSTELLING

NAGENIETEN

Sluit de voorstelling gezellig af met ons nagenietarrangement. Wij zorgen voor een speciaal gereserveerde tafel, waar je na afloop van de voorstelling geniet van luxe borrelhapjes (vegetarisch mogelijk) en een glas cava of ander drankje naar keuze. Voeg het nagenietarrangement toe tijdens het bestelproces of later in je account.

Bezoek ook