• Specials

Kijkbuisvrienden

Loekie Knol, Ydwer Bosma e.a.

 • Datum
  9 mrt 2024
 • Tijd
  20:15- 21:45
 • Zaal
  Grote Zaal
 • Prijs
  Vanaf € 27

Al je TV-jeugdhelden, in het theater!

Al je jeugdhelden zijn terug van weggeweest! Sterker nog, ze zijn live te bewonderen in het theater!

‘Kijkbuisvrienden’ is een muzikale theatershow vol nostalgie en is met recht een ‘trip-down memory lane’ te noemen. Een avond lang zullen oude jeugdhelden eenmalig herrijzen. In wonderschone liedteksten, persoonlijke verhalen, herkenbare tunes en grappige anekdotes passeren alle spraakmakende kinderprogramma’s in rap tempo de revue.

Onder leiding van Stanley Stokkermans (zoon van componist Joop Stokkermans) zal een vijf-koppige live band de grootste televisietunes spelen en kan iedereen uit volle borst mee zingen. Ook ontdekken ze weer oude pareltjes van componisten als Harry Bannink, Joop Stokkermans, Tonny Eyk en Ruud Bos. De voorstelling wordt geregisseerd door Arie Cupé. Hij was als regisseur verantwoordelijk voor de laatste theatershows van Willeke Alberti en regisseerde onder andere ‘De Krasse Knarren Revue’, ‘Koffers vol Annie’ en een soloprogramma van Frans Mulder.

Veel jeugdhelden van weleer doen mee: Wieteke van Dort, Edwin Rutten, Gerda Havertong, Barrie Stevens, Maroesja Lacunes en de Vlaamse zangeres Connie Neefs.
Kijkbuisvrienden Tony Neef Loekie Knol Ydwer Bosma Scenefoto
FOTO: © Annemieke van der Togt

Grote namen als Loeki Knol en Jan Elbertse zullen het publiek meenemen door hun jeugd met naast muziek uiteraard ook beeldfragmenten. De oude jeugdhelden nemen zelf uniek en nooit eerder vertoond beeldmateriaal mee, zoals exclusieve beelden van achter de schermen.

Veel jeugdhelden van weleer doen mee: Wieteke van Dort, Edwin Rutten, Gerda Havertong, Barrie Stevens, Maroesja Lacunes en de Vlaamse zangeres Connie Neefs.

Het publiek krijgt tevens de kans om vragen te stellen aan hun grote jeugdhelden.
Daarnaast zal allesweter Ydwer Bosma (bekend van o.a. de NTR programma’s ‘Klokhuis’, ‘Welkom In De Geschiedenis’) het publiek meenemen aan de hand van grappige en bijzondere achtergrondweetjes, nooit vertoonde beelden en anekdotes.

Kortom een avondje weer ouderwets genieten… en weer met ‘natte haartjes in de theaterstoel’ kijken naar je favoriete jeugdhelden!

Cast 
Loekie Knol| Jan Elbertse| Ydwer Bosma| Wieteke van Dort en anderen  

Foto van een nagenietarrangement

NA DE VOORSTELLING

NAGENIETEN

Sluit de voorstelling gezellig af met ons nagenietarrangement. Wij zorgen voor een speciaal gereserveerde tafel, waar je na afloop van de voorstelling geniet van luxe borrelhapjes (vegetarisch mogelijk) en een glas cava of ander drankje naar keuze. Voeg het nagenietarrangement toe tijdens het bestelproces of later in je account.

Bezoek ook