FOTO: © Anne van Zantwijk
 • Cabaret

Musa

Schaakmat

 • Datum
  22 dec 2023
 • Tijd
  20:30- 21:45
 • Zaal
  Kleine zaal
 • Prijs
  Vanaf € 17

Intiem, ontroerend, grappig

Na een succesvolle Cameretten finalistentour, heeft Musa nu de tanden in zijn eerste solovoorstelling gezet: Schaakmat. Hij brengt verhalen die uit het leven gegrepen zijn en laat zich daarbij van zijn meest kwetsbare kant zien. De gemene deler tussen humor en kwetsbaarheid is immers dat het verbindt, zo vindt hij. En verbinding, daar is het hem om te doen. Schaakmat is een buitengewoon grappige, intieme, herkenbare, cultuuroverstijgende en soms ook opzienbarende reis door het leven; puur en oprecht cabaret dat je lang bijblijft.

De tekst gaat verder onder de afbeeldingen.

De basis van Schaakmat is een ingrijpende gebeurtenis uit zijn jeugd. Als hij acht jaar oud is verandert zijn leven totaal wanneer zijn vader besluit het land van herkomst te verlaten om naar Europa te gaan met zijn gezin. In plaats van te blijven, vertrekt zijn vader op dezelfde dag alleen terug. En daar staat Musa dan, in het koude Nederland met zijn broer, zusjes en moeder. Een land dat hij niet kent en waarvan hij de taal niet spreekt. Wat nu?

 • 'Musa stelt zich kwetsbaar en open op. Hierdoor krijgt de voorstelling een prachtig emotionele balans. De persoonlijke verhalen van Musa raken op het éne moment de gevoelige snaar en leiden dan weer tot een lachstuip'

  Theaterparadijs
Borrelplank STAGE

NA DE VOORSTELLING

NAGENIETEN

Met het nagenietarrangement bieden wij na de voorstelling een speciaal gereserveerde tafel aan in ons restaurant STAGE kitchen & café. Je deelt luxe borrelhapjes en krijgt een glas cava of ander drankje naar keuze. Voeg het nagenietarrangement toe tijdens het bestelproces.

Bezoek ook