FOTO: © Joris van Bennekom en Geert Gratama
 • Cabaret

Peter Heerschop & Viggo Waas

Er gaat nog iets heel moois gebeuren

 • Datum
  15 feb 2023
 • Tijd
  20:15- 21:45
 • Zaal
  Grote zaal
 • Inclusief
  Drankje
 • Prijs
  Vanaf € 23.50

Dit is het begin van de tekst van vorig seizoen.
Het seizoen dat de theaters dicht bleven.

“Peter Heerschop en Viggo Waas, de helft van de legendarische cabaretgroep NUHR, gaan samen het toneel op. En ze wachten. Ze wachten op een bijzondere gebeurtenis. Die volgens hen zeker komt. De kers op de taart van hun bestaan.
Iets dat hun leven nog een belangrijke draai gaat geven.”

En dat gebeurde. Zomaar opeens. Bij een training. Viggo getroffen door een herseninfarct. Het ziet er heel erg slecht uit.
Maar er is heel snel hulp, en het komt goed, hij leeft. Hij revalideert en herpakt. En daar zijn ze weer, de 2 vrienden. Dit nemen ze mee. Ze blikken terug. Ze wachten op wat er nu nog is. Wat er nu nog kan. En ze weten het zeker.
Er kan toch ook nog iets heel moois gebeuren.

Tekst gaat verder onder foto’s.

Ze zijn op elkaar aangewezen. Ze lezen brieven die ze elkaar vroeger schreven. Zeggen dingen tegen elkaar die ze niet schreven. Willen zeggen wat ze nu echt vinden. Van zichzelf, van elkaar, van anderen. Van deze wereld op drift. Wat kunnen zij nog betekenen? Doen ze er nog toe? Telkens lijken ze de ultieme oplossing te hebben gevonden. Maar opeens zijn ze het weer kwijt. En toch. Opeens is daar datgene waar ze op zaten te wachten. En er blijkt nog heel veel te lachen.
Gelukkig.

NUHR-dialogen, Wachten Op Godot, Vrienden van Van Swieten, de grote sporttoernooien die ze meemaakten. Ze verwerken samen het herseninfarct van Viggo. Wat betekent dat voor hen samen? Ze zoeken het geheim van ‘De Heilige Graal van Vriendschap’. En dat in een programma met schitterende anekdotes, pijnlijke stiltes, nieuwe ontdekkingen, wanhoop, oplossingen en het vervliegen daarvan.

Foto van een nagenietarrangement

Na de voorstelling

Even Nagenieten

Maak het avondje uit helemaal compleet! Met het nagenietarrangement zorgen wij na afloop van een voorstelling voor een tafeltje speciaal voor jou gereserveerd in ons restaurant STAGE kitchen & café. Je krijgt een selectie luxe warme en koude borrelhapjes om samen te delen. Uiteraard voorzien van een glas prosecco of ander drankje naar keuze. Het nagenietarrangement is toe te voegen in het bestelproces.

Bezoek ook