FOTO: © Emil Pabon
 • Toneel

Stadstheater Overdag: Ariane Schluter & Marisa van Eyle

Zus van mijn zus

 • Datum
  7 mei 2023
 • Tijd
  14:00
 • Zaal
  Kleine zaal
 • Inclusief
  Drankje
 • Prijs
  Vanaf € 14.00

Twee zussen(Ariane Schluter & Marisa van Eyle), beiden ouder dan ze willen toegeven, treffen elkaar voor het eerst sinds jaren weer. Aanleiding is een brief van de gemeente: het graf van hun vijftig jaar geleden overleden zusje zal worden geruimd. Tenzij de grafrechten worden verlengd. Ineens staan de zussen voor de praktische keuze: ‘Wat doen we met Coosje?’

Ze mijmeren wat over hun vroegste herinneringen aan ‘ons kleine zusje’, maar al snel volgen de verhalen over alle andere dierbaren die ze verloren: ooms, tantes, vader, moeder, collegae, idolen, ex-vriendjes etc. Ze nodigen de dood, als onlosmakelijk deel van het leven, uit aan tafel. Ontelbare anekdotes, gedachten en emoties buitelen over elkaar heen. Er ontstaat een caleidoscopisch portret van deze twee springlevende zielen en hun 1000 dierbare doden.

Geen treurige herinnering maar een muzikale, vrolijke ode aan de doden.

Zus van mijn zus is een lofzang op het leven en een ode aan onze doden. Een levendige trip down memory lane. In deze rijkgevulde theateravond laten twee topactrices een langgekoesterde wens in vervulling gaan: voor het eerst zullen ze samen op het toneel staan.

Foto van een nagenietarrangement

Na de voorstelling

Even nagenieten

Maak het dagje uit helemaal compleet! Met het nagenietarrangement zorgen wij na afloop van een voorstelling voor een tafeltje speciaal voor jou gereserveerd in ons restaurant STAGE kitchen & café. Je krijgt een selectie luxe warme en koude borrelhapjes om samen te delen. Uiteraard voorzien van een glas prosecco of ander drankje naar keuze. Het nagenietarrangement is toe te voegen in het bestelproces.

Meer

Stadstheater Overdag

Stadstheater Overdag

Voor iedereen die liever 's middags het theater bezoekt is er Stadstheater Overdag. Bekijk hier alle voorstellingen.

Bezoek ook