FOTO: © Edwin Smulders
 • Muziek

Stadstheater Overdag: Thérèse Steinmetz & Philippe Elan

Over grenzen

 • Datum
  4 jun 2023
 • Tijd
  14:00- 15:50
 • Zaal
  Kleine zaal
 • Inclusief
  Pauze en drankje
 • Prijs
  Vanaf € 15.00

Over Grenzen is het tweede muzikale theaterprogramma van zangeres Thérèse Steinmetz en zanger/chansonnier Philippe Elan. De natuurlijke chemie tussen de naar Frankrijk verhuisde Nederlandse Thérèse en de in Amsterdam wonende Fransman Philippe kwam in hun eerste voorstelling ‘Amsterdam-Parijs’ al tot uiting en krijgt ook in dit nieuwe programma weer alle ruimte. Maar, waar het repertoire zich tot nu toe beperkte tot Franse en Nederlandse chansons, gaan Thérèse en Philippe dit keer over veel meer grenzen.

Met Parijs als vertrouwd vertrekpunt nemen ze het publiek mee naar Italië, Spanje, Hongarije, Oostenrijk, Roemenië en Rusland. Elk land heeft zijn eigen karakteristieke ritme en melodische structuur maar één ding blijft in alle talen hetzelfde en voor iedereen invoelbaar: de menselijke emotie.

Over Grenzen is een gevarieerd programma met muziek uit vele windstreken samengeteld en vertolkt door twee coryfeeën die onvoorwaardelijk houden van hun vak.

Philippe neemt vanzelfsprekend het Franse chanson voor zijn rekening maar ook het gepassioneerde Spaanse en Italiaanse repertoire is bij hem in goede handen. Het temperament van Thérèse Steinmetz leent zich bij uitstek voor een Hongaarse Czardas, en een Roemeense Horah, Sirba of Jamporelle. Pianist Erik Verwey werkte eerder met Philippe Elan samen in de succesvolle theaterproducties Vive La France.

Meer

Stadstheater Overdag

Stadstheater Overdag

Voor iedereen die liever 's middags het theater bezoekt is er Stadstheater Overdag. Bekijk hier alle voorstellingen.

Borrelplank STAGE

NA DE VOORSTELLING

EVEN NAGENIETEN

Met het nagenietarrangement bieden wij na de voorstelling een speciaal gereserveerde tafel aan in ons restaurant STAGE kitchen & café. Je deelt luxe borrelhapjes en krijgt een glas cava of ander drankje naar keuze. Voeg het nagenietarrangement toe tijdens het bestelproces.

Bezoek ook