FOTO: © Anouk van Nunen
 • Muziek

The Legends ft Michael Varekamp

Helden van Toen & Nu (try-out)

 • Datum
  20 jan 2023
 • Tijd
  20:15- 22:25
 • Zaal
  Kleine zaal
 • Inclusief
  Pauze en drankje
 • Prijs
  Vanaf € 23.50

Zanger/trompettist Michael Varekamp en toetsenist Wiboud Burkens vormen samen al jaren het kloppend hart van The Legends. In hun tiende avondvullende theaterprogramma nemen zij het publiek mee in een eigenzinnige tocht langs hun helden in de betoverende muziektheatervoorstelling: Helden van Toen. 

De tekst gaat verder onder de trailer.

Kleurrijke personages die een constante inspiratiebron vormen in het oeuvre van The Legends spelen in deze muzikale voorstelling de hoofdrol: Chansonnière Tess Merlot zwijmelde als kind bij de films van Walt Disney, Wiboud Burkens leefde voor de soul van Stevie Wonder en Michael Varekamp droomde ervan in de voetsporen te treden van zijn eerste zwarte rolmodel, Louis Armstrong.

We hebben nu eenmaal allemaal helden nodig. Fenomenen als Jacques Brel, Frank Sinatra, Ramses Shaffy, Doris Day, Toon Hermans, Picasso, Karel Appel, Spike Lee en Mohammed Ali voorzien het leven elke dag opnieuw van een gouden randje.

Tekst gaat verder onder foto.

Scenefoto The Legends
FOTO: © Eric van Nieuwland

The Legends omringen zich ook in dit programma weer met topmuzikanten die hun sporen ruimschoots verdiend hebben op de internationale podia. Evergreens zoals ‘Love Me Tender’, ‘One for My Baby’ en ‘Ne me quitte pas’ zullen dan ook zeker niet ontbreken in dit spetterende programma.

 • 'The Legends raken je in je ziel!'

  Theaterparadijs
 • 'Michael Varekamp has an astonishing sound and beautiful phrasing to the honor and glory of jazz.'

  Le Monde, Paris

Speciaal voor deze jubileumvoorstelling slaan zij de handen ineen met regisseur en theaterlegende Karel de Rooij die eerder samenwerkte met Percossa en de Ashton Brothers. Deze daagde hen uit om meer dan ooit zichzelf te laten zien in dit meeslepende persoonlijke programma.

Beluister hieronder de topnummers van The Legends op Spotify

Scenefoto The Legends

Inleiding & nagenietarrangement

Maak je theateravond compleet

Bij deze voorstelling is het mogelijk een bijzondere inleiding bij te wonen. Tijdens deze inleiding wordt meer verteld over de achtergrond van de voorstelling en van het gezelschap. Uiteraard is er de mogelijkheid om vragen te stellen. De inleiding start om 19:15 uur en is toe te voegen in het bestelproces.

Na de voorstelling nog even nagenieten? Met het nagenietarrangement zorgen wij na afloop van een voorstelling voor een tafeltje speciaal voor jou gereserveerd in ons restaurant STAGE kitchen & café. Je krijgt een selectie luxe warme en koude borrelhapjes om samen te delen. Uiteraard voorzien van een glas prosecco of ander drankje naar keuze. Het nagenietarrangement is toe te voegen in het bestelproces.

 • 20 jan 2023
  20:15 - 22:25

Bezoek ook