FOTO: © Barbara Raatgever
 • Toneel

de Spelersfederatie i.s.m de Theatertroep

The World according to Shakespeare

 • Datum
  22 mrt 2024
 • Tijd
  20:15
 • Zaal
  Grote zaal
 • Prijs
  Vanaf € 23.00

Voorstelling geannuleerd

Helaas is deze voorstelling geannuleerd. Tickethouders worden per mail op de hoogte gebracht.

The World according to Shakespeare

De Spelersfederatie baseert zich met haar voorstellingen op de aanpak van het Globe-theater ten tijde van het Elizabethaans theater. Wat William Shakespeare daar op de planken bracht, zou je grenzeloos toneel kunnen noemen. Toneel voor alle lagen van de samenleving, wars van elke scheiding tussen klassiek en modern toneel, tussen volksvermaak en intellectualiteit, tussen folly en serieux. Het werd bezocht door de koningin, door de werklui en de straatlopers. In onze nieuwe voorstelling The world according to Shakespeare storten ze zich met ongeëvenaarde gretigheid op het werk van Shakespeare.

Een avond om nooit te vergeten, of zoals Hamlet gezegd zou kunnen hebben: ‘The rest is noise’.

In twee uur tijd brengt De Spelersfederatie een compilatie van stukken van Shakespeare op de planken en maken we van heel de wereld een podium en andersom. King Lear meets Romeo en Julia in het bos van Midzomernachtsdroom.

Schrijver Don Duyns leidt hen op een queeste naar het hart van het werk van de Britse bard. Een avond om nooit te vergeten, of zoals Hamlet gezegd zou kunnen hebben: ‘The rest is noise’.

Over het gezelschap

De Spelersfederatie is een nieuw, veelkoppig, divers komedie ensemble voor de grote zaal. Een ensemble van autonome toneelspelers, zonder vaste regisseur. We vinden namelijk dat er nood is aan nieuwe gezelschappen die zich anders organiseren dan de bestaande, dat wil zeggen: informeler, horizontaler, pluriformer en transparanter.

Borrelplank STAGE

NA DE VOORSTELLING

EVEN NAGENIETEN

Met het nagenietarrangement bieden wij na de voorstelling een speciaal gereserveerde tafel aan in ons restaurant STAGE kitchen & café. Je deelt luxe borrelhapjes en krijgt een glas cava of ander drankje naar keuze. Voeg het nagenietarrangement toe tijdens het bestelproces.

 • 22 mrt 2024
  20:15
  Geannuleerd

Bezoek ook