• Muziek

Trijntje Oosterhuis

Trijntje Zingt Vrienten met Vrienten

 • Datum
  31 mei 2023
 • Tijd
  20:15- 21:55
 • Zaal
  Grote zaal
 • Inclusief
  Drankje
 • Prijs
  Vanaf € 34.50

Met een album en een concerttour brengen Trijntje Oosterhuis en Xander Vrienten een eerbetoon aan componist, zanger, bassist, gitarist en Doe Maar-legende Henny Vrienten. Te horen zijn bewerkingen van nummers van zijn drie laatste soloalbums. 

Trijntje Oosterhuis en Henny Vrienten kennen elkaar sinds het begin van Trijntjes carrière en waren fan van elkaars werk. De oprechtheid en herkenbaarheid van de teksten van ‘Nederlands beste songwriter’ hebben op Trijntje een enorme aantrekkingskracht. Diverse keren werkten ze ook samen. Zo schreef Henny voor Trijntje onder meer de tekst van Vlieg met me mee en zong Trijntje op Henny’s zeventigste verjaardag zijn nummer Het gaat niet over.

Het idee voor een album met nummers van Henny Vrienten komt van Trijntje. In overleg met Henny zelf besloten Trijntje en Henny’s zoon Xander alleen nummers te kiezen van zijn laatste drie soloalbums – En toch…, Alles is anders en Tussen de regels – die hij zelf beschouwde als zijn meest persoonlijke. Henny was trots en vereerd met het project en drukte Trijntje en Xander op het hart er vooral mee door te gaan.

Het album verschijnt op 27 januari 2023. Op die dag staan Trijntje en Xander samen met het Residentie Orkest in het Haagse Amare en op 31 januari in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam.
Vanaf maart 2023 trekken zij met een 5-persoonsbezetting verder het land in met optredens in clubs en theaters.

Borrelplank STAGE

NA DE VOORSTELLING

EVEN NAGENIETEN

Met het nagenietarrangement bieden wij na de voorstelling een speciaal gereserveerde tafel aan in ons restaurant STAGE kitchen & café. Je deelt luxe borrelhapjes en krijgt een glas cava of ander drankje naar keuze. Voeg het nagenietarrangement toe tijdens het bestelproces.

 • 31 mei 2023
  20:15 - 21:55

Bezoek ook