FOTO: © Retatchi Amsterdam en Michele Secchi fotografie
 • Toneel

Victor Löw, George van Houts e.a.

Door de bank genomen: Tien jaar later

 • Datum
  8 jun 2023
 • Tijd
  20:15- 22:00
 • Zaal
  Grote zaal
 • Inclusief
  Drankje
 • Prijs
  Vanaf € 38.50

In 2014 verrasten DE VERLEIDERS vriend en vijand met een ongekend scherpe aanval op het geldstelsel en de banken. Verbijsterde bezoekers, uitverkochte zalen, een Burgerinitiatief “Ons Geld”, plenaire bespreking in de Tweede Kamer en een drie jaar durend onderzoek door de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid dat uitmondde in een lijvig rapport: “Geld en Schuld”. Er was een steen in de vijver gegooid….

Is er iets veranderd? Jazeker. Heel veel.

Het is erger geworden. Veel erger. Dus komt er een onvermijdelijk vervolg. Door de bank genomen: Tien jaar later.

De gelddrukpersen van commerciële én notabene Centrale Banken draaien overuren. In acht jaar tijd is de geldhoeveelheid verdubbeld. Rentes daalden tot nooit eerder vertoonde negatieve waarden. Geld werd gratis.

Geld werd gratis? Voor iedereen? Nee. Voor de rijkste 0,01% die in die acht jaar hun vermogens zagen vertienvoudigden. Via aandelenbeurzen en vastgoedprijzen.

Tekst gaat verder onder de video

Een rollercoaster aan feiten, analyses, grafieken en mini-colleges.

Gratis geld? Voor de overheid. Ja. Na decennia van snoeiharde bezuinigingen is er opeens geld te over. Miljarden aan steunpakketten en stikstofmaatregelen strooit Den Haag uit over het land. Geleend weliswaar, onze kinderen dienen dit terug te betalen, maar toch.

Gratis geld? Voor ons? Nee. Wij, u en ik, merken dat alles duurder en duurder wordt. Wonen is niet meer van één inkomen te betalen. Energie onbetaalbaar. Spaargeld verdampt. Torenhoge inflatie.

En dan nog iets dat u moet weten. Een nieuw geldstelsel dat uw leven en burgerschap finaal zal veranderen. CBDC. Central Bank Digital Currency. Waarmee de overheid al uw bestedingen op afstand kan monitoren en oormerken. Een onontkoombare geldwisseltruc waarvan je nekharen overeind gaan staan.

Door de bank genomen: Tien jaar later geeft een kritische blik op deze verbijsterende ontwikkelingen in een twee uur durende rollercoaster aan feiten, analyses, grafieken en mini-colleges.

Je lacht je gek.

Cast
Victor Löw
George van Houts
Adam Kissequel
Linde van den Heuvel
Dick van den Toorn

Borrelplank STAGE

NA DE VOORSTELLING

EVEN NAGENIETEN

Met het nagenietarrangement bieden wij na de voorstelling een speciaal gereserveerde tafel aan in ons restaurant STAGE kitchen & café. Je deelt luxe borrelhapjes en krijgt een glas cava of ander drankje naar keuze. Voeg het nagenietarrangement toe tijdens het bestelproces.

Bezoek ook