Charles Droste
nieuwe directeur-bestuurder

Charles Droste wordt de opvolger van de huidige directeur Hilko Folkeringa, die februari jl. zijn vertrek aankondigde. Droste gaat op 1 september 2023 aan de slag in Zoetermeer.

Op dit moment is Droste nog directeur-bestuurder van Amphion Cultuurbedrijf in Doetinchem. Daarvoor heeft hij onder andere gewerkt als directeur bij entertainmentbedrijf Stage Entertainment en Theater de Lampegiet. Ook heeft hij ervaring als bedrijfsleider bij Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

Droste heeft Zoetermeer leren kennen toen hij 32 jaar geleden popbands en cabaretiers programmeerde bij Poppodium Boerderij. Hier zette hij zijn eerste professionele werkstappen.

Rob Janssen, voorzitter van de Raad van Toezicht van het Stadstheater, feliciteert Charles Droste van harte met zijn benoeming tot directeur-bestuurder: “De Raad van Toezicht is blij dat Charles Droste directeur-bestuurder van het Stadstheater wil worden. Charles heeft veel ervaring als directeur-bestuurder in het culturele veld en hij brengt een groot netwerk met zich mee. Wij vertrouwen erop dat hij in staat is om met het huidige team het theater verder te laten groeien. Wij kijken uit naar zijn komst en wensen hem veel succes.”

Charles Droste

”Zowel de stad Zoetermeer, als het Stadstheater, hebben veel ambitie om stappen vooruit te zetten. Ik verheug mij erop om met het gedreven team hier verdere invulling aan te geven. Ik wil de zichtbaarheid van het theater vergroten en de noodzaak als onderdeel van de culturele infrastructuur in Zoetermeer verstevigen.”