Toegankelijkheid van het Stadstheater

We maken het Stadstheater zo toegankelijk mogelijk voor iedereen. Op deze manier kan iedereen zoveel mogelijk genieten van onze voorstellingen.

Rolstoel in buitenlucht

Rolstoel- en rollatorgebruikers

Het Stadstheater is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Als je een rolstoelplaats nodig hebt in de zaal kun je contact opnemen met de servicebalie om deze te reserveren. Helaas is het balkon in de Grote Zaal niet toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel. Dat geldt ook voor bezoekers met een rollator.

In de Grote Zaal zijn alleen de plaatsen tot en met rij 4 toegankelijk met een rollator, en in de Kleine Zaal alleen rij A. Vanaf daar loopt de zaal omhoog. Deze rijen zijn alleen bereikbaar via de trap.

De rollator wordt tijdens de voorstelling buiten de zaal gezet.

Slechthorenden

Onze zalen zijn voorzien van gehoorondersteuning. Voor slechthorende toeschouwers is deze apparatuur gratis te leen bij de garderobe.

Blinden en slechtzienden

Blinden of slechtzienden

Officieel getrainde blindengeleidenhonden mogen de zaal in. Voor blinde of slechtziende toeschouwers raden we aan om contact op te nemen met de servicebalie. Zo zorgen we voor de best mogelijk zitplek tijdens de voorstelling.

Bereikbaarheid en parkeerplaatsen mindervaliden

De ingang van het Stadstheater is autovrij. Natuurlijk maken we voor mindervaliden een uitzondering. Onze theatermedewerkers verwijzen je vanaf de ingang graag verder naar de plek in de zaal.

Rondom het Stadstheater is er een (beperkt) aantal gehandicaptenparkeerplaatsen beschikbaar. Deze zijn gratis beschikbaar voor mindervaliden met een geldige parkeerplaats. Dit geldt niet voor de parkeergarages. Meer info over de toegankelijkheid rondom het theater is te vinden op de website van de gemeente Zoetermeer. Een actueel overzicht van de gehandicaptenparkeerplaatsen is hier te vinden.