Balletvrouw

Missie & visie

Het Stadstheater doet iets met je. Altijd.

Maatschappelijk verbonden

We zijn ons bewust van wat er speelt in de stad en in de wereld om ons heen. Verschillende perspectieven, mensen en meningen vinden een plek in ons huis. Voor en achter de schermen. Op het podium en op kantoor. We halen de wereld naar binnen. Dag in dag uit staan we in relatie met onze stad en omgeving. On- en offline. We weten waar het gesprek in onze omgeving over gaat. En we vertalen die kennis, thema’s en inzichten naar programma en dialoog. We geloven dat het theater, de podiumkunsten en uitgaan bijdragen aan een grote betrokkenheid, persoonlijk geluk, het delen van nieuwe verhalen, andere perspectieven, en dat theaterbezoek soms ook gewoon nodig is om de waan van de dag te vergeten. Ons huis is een podium van voor en met de stad. Van amateur tot professional, altijd in relatie met de ander.

Al meer dan 30 jaar zijn we Stadstheater Zoetermeer. Dag in dag uit maken we het onze gasten van álle leeftijden naar de zin. Voor en achter de schermen. Van de grootste namen tot de sterren van morgen, van professional tot amateur, onderwijs en bedrijfsleven. Hier komen cultuur en uitgaan samen.

Gepassioneerd

Hoe verschillend we ook zijn, wat we delen is onze liefde voor theater en onze gast. We krijgen energie van het de ander naar de zin maken. Onze gast, je collega, artiesten en eenieder die bij ons over de vloer komt. Dat uit zich in nét dat beetje extra service, alertheid en bewuste aanwezigheid. We werken met positieve energie en vrolijk enthousiasme, voelen de ruimte om mee te denken en het morgen nóg een tandje beter te doen. Als jij er zin in hebt, straal je dat uit. Als onze gast blij is, maakt jou dat trots.

Nieuwsgierig

We zijn benieuwd naar dat wat we nog niet weten, of dat waar we meer van willen weten. We stellen vragen en proberen nieuwe dingen uit. We dagen onszelf uit en verleiden de ander. We kijken met een open blik naar de ander en naar onszelf. Misschien zie je wel iets wat je nog niet eerder zag, misschien zie je het nu scherper. We zijn oprecht geïnteresseerd en dagen de ander uit ook nieuwsgierig te zijn. We willen meer weten van onze gasten, van onze bezoekers voor en achter de schermen en onderzoeken voortdurend waar nog nieuwe kansen zijn. Onze geïnteresseerde blik houdt ons fris en scherp.

In het Stadstheater maak je het mee. Altijd live en altijd samen. Kom langs, voel je thuis, neem plaats op het puntje van je stoel, sta oog in oog met je favoriete artiest, ontmoet, ontdek, ontsnap. Theater doet iets met je. Altijd.

Open

We zijn verwelkomend. We zijn er voor onze bezoeker en elkaar. Ons publiek is divers, onze houding is open en geïnteresseerd. In alle leeftijden. Voor trouw en nieuw publiek. Voor collega’s; al jaren in dienst of gisteren begonnen. Wie je ook bent, we geven je het gevoel ‘hier ben je welkom’. Hier mag je jezelf zijn.

Gastgericht

Iedere dag is anders. Iedere gast is anders. Wij hebben aandacht voor eenieders wensen en zijn flexibel. We zijn pas tevreden als onze gast blij naar huis gaat. Aandacht is het sleutelwoord. We zien wat de ander nodig heeft. Een glaasje water of een glimlach. Een warm welkom in de artiestenfoyer of hulp bij het zoeken van je stoel. Een luisterend oor voor een twijfelende collega of een aanmoediging voor die jongen die aarzelt een kaartje te kopen.

Als grootste podium van de stad zijn we ons bewust van onze bijdrage aan persoonlijk geluk, het plezier in de stad en de lokale economie. Iedere dag realiseren we ons hoe bijzonder dat is. Cultuur geeft de stad karakter. Het theater geeft Zoetermeer kleur. We zijn met trots het Stadstheater ván Zoetermeer.

Financieel bewust

Als gesubsidieerde podiumkunstinstelling zijn we ons bewust van onze verantwoordelijkheid richting de inwoners van onze stad, richting subsidieverstrekkers, gezelschappen en bezoekers. En als organisatie zijn we verantwoordelijk voor een financieel gezond bedrijf. In grote of kleine mate draagt iedereen daaraan bij. Iedere dag. We zoeken voortdurende de balans tussen onze culturele, artistieke en maatschappelijk opdracht en onze verantwoordelijkheid voor een financieel gezonde bedrijfsvoering. Daarin is de juiste balans tussen (het vergroten van) inkomsten en (verlagen van) uitgaven leidend. Het is cultureel ondernemerschap. Het is ons ticket naar de toekomst.