zo 2 apr 2023
11:45

Kleine zaal
Muziek

Prijs € 19.00

Deze voorstelling is onderdeel van de serie Koffieconcerten. Meer informatie onder Je Bezoek - Voordeel.

Een koffieconcert van het Prisma Trio

Prisma Strijktrio serveert hoogtepunten uit de Franse muzikale keuken.

  • Amuses Maurice Ravel
  • Sanglier Florent Schmitt
  • Grand Dessert Darius et Madeleine
De eerste gangen van het muziekmenu staan vast:

Maurice Ravel (1875-1937) Deux chansons instrumentales
- Rêves (1927)
- Ronsard à son âme (1923-24)

Florent Schmitt (1870-1958) uit Trio à cordes op. 105 (1944)
- Lent - Alerte sans exagération.

De derde gang is à la carte, de luisteraars kiezen welke muziek het trio gaat spelen. Er is keus uit een groot assortiment oorstrelende muzikale miniaturen van onder andere Darius Milhaud, George Enescu en Igor Stravinsky. Prisma verstrekt de menukaarten en licht de gekozen werken toe.

Prisma Strijktrio
Janneke van Prooijen - viool
Elisabeth Smalt - altviool
Michiel Weidner – cello

Sinds de oprichting in 2002 staat Prisma Strijktrio garant voor de mooiste muziek op het scherp van de snede. Stevig verankerd in de klassieke strijktraditie vertolkt het trio muziek uit heel de wereld, van alle tijden, in vele stijlen. Oude en nieuwe muziek klinken als vanzelfsprekend naast elkaar. Prisma is te horen op podia als het Koninklijk Concertgebouw, Muziekgebouw aan ’t IJ, Rijksmuseum en De Doelen, op festivals als Wonderfeel, Grachtenfestival en November Music en op radio en tv. In mei 2021 bracht Prisma het album La Muse uit bij Cobra Records met werken van Florent Schmitt en Darius Milhaud, ook te horen in dit programma. Het werd uitgeroepen tot Album of the Year 2021 door NativeDSD, wereldwijd platform voor hoge-kwaliteit releases.

Inleiding
Voorafgaand aan dit concert vindt er een inleiding plaats in de Rode Foyer, naast de ingang van de Kleine Zaal. De inleiding start om 11:00 uur en is gratis te bezoeken. 

 

14:00 Nagenietarrangement p.p. - Matinee

Met het nageniet arrangement zorgen wij na afloop van een voorstelling voor een tafeltje speciaal voor u gereserveerd in STAGE kitchen & café. U krijgt een selectie luxe warme en koude borrelhapjes om samen te delen. Uiteraard voorzien van een glas prosecco of ander drankje naar keuze*!
*wijn, bier, fris, port of sherry.