zo 2 okt 2022
11:45

Kleine zaal
Muziek

Prijs € 19.00

Deze voorstelling is onderdeel van de serie Koffieconcerten. Meer informatie onder Je Bezoek - Voordeel.

De uitvoering van Totentanz door publiekslieveling Dina Ivanova was krachtig en magisch.

De Trouw

De Russische pianiste Dina Ivanova begon op vierjarige leeftijd met pianolessen bij haar moeder en studeerde later aan de Centrale Muziekschool en het Tsjaikovski Conservatorium, beide in Moskou.

Ze won prijzen op diverse concoursen en soleerde onder meer bij de Thüringer Philharmonie en het Israel Symphony Orchestra. Ze won prijzen in verschillende concoursen, waaronder de tweede prijs op het Liszt Concours in Weimar, de tweede prijs op het Ricardo Viñes Concours in Spanje, een Honorary Mention Award op het Paderewski Concours in Polen, en de Artist Recognition Award op het International Keyboard Festival in New York. Ze ontving ook een Junior Jury-prijs op het Busoni-pianoconcours in Bolzano (2021). In 2017 won ze de derde prijs van het Liszt Concours in Utrecht. Ze wordt geprezen vanwege haar grote verbeeldingskracht en haar poëtische spel. Ook haar spel met violiste Merel Vercammen, met wie ze twee albums opnam, kreeg veel lof bij publiek en pers. ‘’ Violist Merel Vercammen en pianist Dina Ivanova spelen jaloersmakend goed’’ kopte de Volkskrant nog in mei 2021. Op 30 oktober presenteert Dina werken die ze nog niet eerder in Nederland speelde, waaronder de Zesde pianosonate van Beethoven en de Réminiscences de Don Juan, gebaseerd op thema’s uit Mozarts opera Don Giovanni.  
 

14:00 Nagenietarrangement p.p. - Matinee

Met het nageniet arrangement zorgen wij na afloop van een voorstelling voor een tafeltje speciaal voor u gereserveerd in STAGE kitchen & café. U krijgt een selectie luxe warme en koude borrelhapjes om samen te delen. Uiteraard voorzien van een glas prosecco of ander drankje naar keuze*!
*wijn, bier, fris, port of sherry.