FOTO: © Laura van Embden

Stadstheater 30 jaar

Op 25 februari vierden we het 30-jarig jubileum van het Stadstheater Zoetermeer. Het was een avond om nooit te vergeten. Dankzij de inzet van Kunstwacht en onze technici werd er nieuw leven geblazen in het kunstwerk Intercommunication van Jeffrey Shaw. Sinds die avond is het weer een blikvanger aan de gevel van ons theater. Na deze onthulling werd het publiek getrakteerd op een spectaculaire show vol talent, passie, herinneringen en verrassingen.

De voorstelling begon met een knaller van een opening door René van Kooten en de lokale theatermakers Storytellers en Circus Nevermind. Freek de Jonge, Fred Delfgaauw en Sjaak Bral stonden garant voor veel humor. Het Ebony Ensemble en dansschool Kick ’n Studios zorgden daarnaast voor een indrukwekkend spektakel van klassieke muziek en moderne dans. Na een verrassende act van burgemeester Michel Bezuijen en onze directeur Hilko Folkeringa, sloot Ellen ten Damme de avond af met een schitterend optreden.

Na afloop van de voorstelling ging het feest door in de Foyer en theaterrestaurant STAGE kitchen & café, waar de band Big Caz & The Bobs een swingend optreden verzorgden.

Terugkijkend op de afgelopen dertig jaar, kunnen we met trots zeggen dat het Stadstheater Zoetermeer een belangrijk onderdeel is geworden van de culturele geschiedenis van de stad. We kijken vol enthousiasme uit naar wat de toekomst ons brengt en zijn ervan overtuigd dat we nog vele succesvolle jaren tegemoet gaan. Het theater blijft een belangrijke ontmoetingsplek waar mensen samen kunnen genieten van de kunst en van elkaar. Op naar de volgende dertig jaar!