Scenebeeld opvoering Theater Na De Dam
FOTO: © Caroline de Winter

Theater Na de Dam

Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om 21:00 uur zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag extra betekenis te geven. Elk jaar spelen gelijktijdig meer dan honderd voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog. Dit is een mix van professionele voorstellingen en jongeren.
Tekst gaat verder onder trailer.

Eerste editie
In 2022 heeft ons theater voor het eerst deelgenomen aan een jongerenproject van Theater Na de Dam. Twaalf jongeren zijn samen met een professionele theatermaker op zoek gegaan naar de geschiedenis van Zoetermeer tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook hebben de jongeren gesprekken gevoerd met ouderen, die de oorlog nog hebben meegemaakt.

De gesprekken en de uitkomst van het onderzoek hebben de basis gevoerd van de voorstelling Ik zie ik zie wat jij niet ziet. De jongeren speelde deze voorstelling zelf op 4 mei om 21:00 uur. De voorstelling wat een groot succes en heeft zelfs een nominatie voor de Kunst en Cultuurprijs 2022 opgeleverd. Op 23 februari 2023 horen we of we deze prijs ook in ontvangst mogen nemen. Klik voor meer info op de button.