Scenebeeld opvoering Theater Na De Dam
FOTO: © Caroline de Winter

Theater Na de Dam

Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om 21:00 uur zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag extra betekenis te geven. Elk jaar spelen gelijktijdig meer dan honderd voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog. Dit is een mix van professionele voorstellingen en jongeren.
Tekst gaat verder onder trailer.

Het Stadstheater Zoetermeer heeft in 2022 besloten om deel te nemen aan dit indrukwekkende initiatief. Dit jaar doet het Stadstheater voor de derde keer mee. Gedurende dit project zullen jongeren uit Zoetermeer zich verdiepen in de geschiedenis van de stad tijdens de Tweede Wereldoorlog. Samen met een professionele theatermaker gaan de jongeren in gesprek over deze geschiedenisverhalen en thema’s rondom vrijheid. Bovendien zullen de jongeren gesprekken voeren met ouderen uit Zoetermeer om inzicht te krijgen in hun herinneringen aan die periode. Dit onderzoek vormt de basis van de voorstelling die de jongeren zelf zullen opvoeren op 4 mei om 21:00 uur en 5 mei om 14:00 uur.

Het Stadstheater zoekt creatieve jongeren
Het Stadstheater Zoetermeer roept creatieve en enthousiaste jongeren tussen de 12 en 18 jaar oud uit Zoetermeer en omgeving op om deel te nemen aan dit bijzondere project. Aanmelden kan via de onderstaande button. Deelname is gratis en ervaring is niet vereist.