• Dans

Another Kind of Blue

Digital Twin

 • Datum
  25 apr 2024
 • Tijd
  20:15- 21:45
 • Zaal
  Grote Zaal
 • Prijs
  Vanaf € 25

Digital Twin – Another Kind of Blue

De nieuwe avondvullende voorstelling Digital Twin verkent het overlappende, maar vooral ook prikkelende gebied tussen de digitale en de fysieke wereld. Doordat de scheidslijn tussen deze gebieden zo fluïde is, roept het de vraag op waar deze werelden elkaar nodig hebben om te bestaan. Hoe verhouden ze zich tot elkaar en hoe werken ze samen?

In vier verschillende choreografieën wordt onderzocht hoe de interactie tussen deze fysieke en digitale wereld eruit ziet. Het stuk MetaHuman houdt ons een (digitale) spiegel voor en laat ons zien welke vorm de digitale tweelingversie van een mens kan hebben. Hoe zou het zijn om onze digitale tweelingbroer of -zus te ontmoeten en wat gebeurt er als we ermee kunnen communiceren?

De tekst gaat verder onder de video

Missing gaat nog een stapje verder en neemt ons mee naar de nabije toekomst. In dit ontroerende stuk gaat een danseres een duet aan met de digitale versie van iemand die er niet meer fysiek is, maar wiens digitale persoon nog voortleeft in de andere wereld. Het geeft ons een inkijkje in hoe het zou zijn als we een digitale versie van onszelf zouden kunnen achterlaten aan onze geliefde.

Frequentie 3 slaat een andere weg in en opent de poorten van de wiskundige wereld van getallen voor ons. In dit stuk zien we hoe de dansers dansen met de wiskunde die achter deze digitale werelden schuil gaat. Tot slot sluit ook Airman naadloos bij dit thema aan, aangezien de twaalf drones uit dit stuk enkel kunnen dansen omdat er van elke drone ook een digitale tweelingversie is waarmee de berekeningen gedaan worden om ze te laten vliegen. Kortom, Digital Twin neemt ons mee in de boeiende tussenruimte tussen het digitale en het fysieke!

NU OOK BESCHIKBAAR:
VR-EXPERIENCE DIGITAL TWIN

Klaar voor een immersieve VR-ervaring van deze voorstelling? Naast de voorstelling in de Grote Zaal, kun je nu ook tickets bestellen voor de VR-experience in de Kleine Foyer. Zo zie je ‘Digital Twin’ vanuit een ander perspectief! Uniek aan deze versie is dat je alles live ervaart: als de danser op het podium valt, valt die ook in de VR-experience! Een beleving die de grenzen van traditionele dansvoorstellingen verlegt. De VR-experience speelt tegelijkertijd met de voorstelling in de Grote Zaal en kost hetzelfde. Er zijn slechts 15 tickets beschikbaar, dus reserveer op tijd want vol = vol.

bestellen

HET NAGENIETARRANGEMENT

Met dit arrangement bieden wij na de voorstelling een gereserveerde tafel aan in ons theatercafé. Je deelt luxe borrelhapjes en krijgt een glas cava of ander drankje naar keuze. Voeg dit arrangement toe tijdens het bestelproces.

Bezoek ook