FOTO: © Caroline de Winter
 • Specials

Theater Na de Dam

Jongerenproject

 • Datum
  Meer opties
 • Tijd
  Meer opties
 • Zaal
  Grote Zaal
 • Prijs
  € 7.50

Op de avond van de Nationale Dodenherdenking zetten theatermakers in heel Nederland zich in om deze dag extra betekenis te geven. Daarom neemt het Stadstheater deel aan het jongerenproject van Theater Na de Dam. Op 4 en 5 mei spelen Zoetermeerse jongeren een voorstelling over de geschiedenis van onze stad tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Deze voorstelling is een eigen productie van het Stadstheater Zoetermeer.

Theater Na de Dam is in 2010 opgericht vanuit een afnemende zeggingskracht van de Dodenherdenking. Ieder jaar spelen er meer dan 100 voorstelling die betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog. Dit is een mix van professionele voorstellingen en jongerenprojecten. Tijdens het jongerenproject gaan jongeren uit Zoetermeer, onder leiding van een theatermaker op onderzoek uit naar de geschiedenis van Zoetermeer tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit onderzoek is vertaald naar een voorstelling die de jongeren zelfspelen. Het Stadstheater Zoetermeer doet voor de derde keer mee aan het jongerenproject. De eerste editie Ik zie ik zie wat jij niet ziet was genomineerd voor de Zoetermeerse Kunst en Cultuurprijs 2022.

Ben je tussen de 12 en 18 jaar en lijkt het je leuk om mee te spelen in deze voorstelling? Houd dan begin 2024 onze website goed in de gaten voor meer informatie over hoe je je kunt aanmelden.

Borrelplank STAGE

NA DE VOORSTELLING

EVEN NAGENIETEN

Met het nagenietarrangement bieden wij na de voorstelling een speciaal gereserveerde tafel aan in ons restaurant STAGE kitchen & café. Je deelt luxe borrelhapjes en krijgt een glas cava of ander drankje naar keuze. Voeg het nagenietarrangement toe tijdens het bestelproces.

Bezoek ook