• Cabaret

Ronald Snijders & Pieter Jouke

De Staat van Verwarring

 • Datum
  vr 31 mei 2024
 • Tijd
  20:30- 22:20
 • Zaal
  Kleine Zaal
 • Inclusief
  Pauze
 • Prijs
  Vanaf € 19

Een absurde anti-talkshow

Kortom alles wat u gewend was van het roemruchte VPRO televisieprogramma. De Staat van Verwarring kan met recht een cultprogramma worden genoemd. De enige absurde anti-talkshow van Ronald Snijders en Pieter Jouke waarbij geen doden vallen. Een MUST voor elk theater.

De enige absurde anti-talkshow van Ronald Snijders & Pieter Jouke waarbij geen doden vallen.

Biografie

Pieter Jouke (1973) is geboren in Kampen. Zijn vader was dominee en zijn moeder lerares Nederlands. Na zijn studie Arbeid- en Organisatiepsychologie ging hij werken als Personeels- en Organisatieadviseur bij verschillende multinationals totdat hij hoofd P&O werd. In 2000 stapte hij voor het eerst op het podium als komiek. Hij maakte avondvullende cabaretprogramma’s en schreef veel voor radio, tv en collega- cabaretiers. Hij richtte samen met Edo Schoonbeek en Arjen Lubach Buro Renkema op en staat daarmee in het Comedycanon van de Volkskrant. Hij zit in het schrijversteam van De Avondshow met Arjen Lubach. Daarnaast geeft Pieter Krav Maga workshops voor bedrijven, is hij dagvoorzitter, leidt hij debatten en brengt hij cabaret-op-maat. Dit seizoen speelt hij in de theaters zijn cabaretvoorstelling ‘Laars lappen’ (première was op 20 september 2022 De Kleine Komedie, Amsterdam) en samen met Ronald Snijders De Staat van Verwarring.

Ronald Snijders (1975) is absurdist, schrijver en programmamaker. Momenteel speelt Ronald zijn avondvullende voorstelling ‘Een avond met mij’ (première was op 4 oktober 2022 De Kleine Komedie, Amsterdam) en staat samen met Pieter Jouke in de theaters met De Staat van Verwarring. Hij was te zien in het VARA-televisieprogramma RAMBAM, als gast in diverse talkshows o.a. OP1, De Vooravond en in DWDD. Snijders was finalist in De Slimste Mens en publiceerde meerdere boeken en scheurkalenders met Fedor van Eldijk. Snijders ontving overweldigende reacties op zijn Wim T. Schippers-docu die hij afgelopen zomer maakte voor de VPRO.

HET NAGENIETARRANGEMENT

Met dit arrangement bieden wij na de voorstelling een gereserveerde tafel aan in ons theatercafé. Je deelt luxe borrelhapjes en krijgt een glas cava of ander drankje naar keuze. Voeg dit arrangement toe tijdens het bestelproces.

 • 31 mei 2024
  20:30 - 22:20

Bezoek ook