FOTO: © Stef Nagel
 • Dans

Scapino Ballet Rotterdam

Song of the dark forest

 • Datum
  10 feb 2024
 • Tijd
  20:15
 • Zaal
  Grote Zaal
 • Prijs
  Vanaf € 32.50

inleiding

Meer weten over het verhaal, de achtergrond en het gezelschap? Bezoek dan voorafgaand aan de voorstelling de inleiding. Uiteraard is er de mogelijkheid om vragen te stellen. Voeg de inleiding toe tijdens het bestelproces.

Song of the dark forest

Song of the dark forest is een aangrijpende, meeslepende en troostrijke voorstelling, uitgevoerd door de volledige groep dansers van Scapino, een operazanger en live muziek door het Doelenensemble. Het tragische lied van de oorlog wordt er in bezongen. Een onbekende soldaat, zwevend tussen leven en dood, verlangt terug naar zijn geliefden, maar wordt ook achtervolgd door herinneringen aan het strijdtoneel. Met indringende liederen en dans van vier choreografen komt dit tijdloze verhaal tot leven.

Het tragische lied van de oorlog wordt er in bezongen. Een onbekende soldaat, zwevend tussen leven en dood, verlangt terug naar zijn geliefden, maar wordt ook achtervolgd door herinneringen aan het strijdtoneel.

Muzikaal is een hoofdrol weggelegd voor het werk van Dmitri Sjostakovitsj. In tijden van oorlog en onderdrukking was zijn muziek een bron van hoop en troost voor velen. Ook klinken liederen van componisten als Tsjaikovski, Moessorgski en Rachmaninov waaruit een onmiskenbare pacifistische boodschap naar voren komt, en een melancholiek verlangen naar betere tijden. Afgesloten wordt met het recente ‘Prayer for Peace’ van Sergei Akhunov. Die titel is een waar motto voor de gehele voorstelling.

In 2019/2020 werkte Scapino Ballet Rotterdam voor het eerst succesvol samen met het spraakmakende OPERA2DAY in de productie Opera Melancholica, met een hoofdrol voor danseres Ellen Landa. Artistiek leider Ed Wubbe nodigde regisseur Serge van Veggel daarna uit om een voorstelling te maken met vier choreografische toptalenten en het toonaangevende DoelenEnsemble uit Rotterdam.

Borrelplank STAGE

NA DE VOORSTELLING

NAGENIETEN

Met het nagenietarrangement bieden wij na de voorstelling een speciaal gereserveerde tafel aan in ons restaurant STAGE kitchen & café. Je deelt luxe borrelhapjes en krijgt een glas cava of ander drankje naar keuze. Voeg het nagenietarrangement toe tijdens het bestelproces.

Bezoek ook