FOTO: © Caroline de Winter
 • Specials

Theater Na de Dam

Primetime Populisme

 • Datum
  Meer opties
 • Tijd
  Meer opties
 • Zaal
  Grote Zaal
 • Prijs
  € 7.50

Lief publiek,
Hooggeacht publiek,
Goedemorgen, middag of avond.
Het is tijd.
Tijd om uit de war te komen.
Het is uit de war tijd.
Het is tijd voor Primetime Populisme. 

Wij, de jongerenredactie van een primetime tv-show, schotelen u dilemma’s voor. Duivelse dilemma’s waar eigenlijk geen antwoord op is. Maar wij gaan u helpen. Wij gaan u uit de war halen.

Daarvoor gaan we terug naar de Tweede Wereldoorlog, en weer verder. Nederland is nu 79 jaar geleden bevrijd, maar dat is niet 79 jaar zonder oorlog in de wereld. Wat wij ons soms afvragen: ligt de oorlog hier ook op de loer?

Daarom geven wij u een wegwijzer.
Een wegwijzer langs fake news, meelopers, populisme, moralisme en andere moeilijke woorden. Wij gaan u helpen.  

Lieve groet,
De jongeren van Zoetermeer. 

Oh, en de groetjes van onze presentator Martino.  

de trailer van de eerste editie uit 2022

Theater Na de Dam
De voorstelling is onderdeel van de jongerenprojecten van Theater Na de Dam. Onder het initiatief van deze organisatie spelen er in heel Nederland rondom de Nationale Dodenherdenking meer dan honderd voorstellingen die betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog. Tijdens het jongerenproject gaan jongeren uit Zoetermeer onder begeleiding van een theatermaker op onderzoek uit naar de geschiedenis van Zoetermeer tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit onderzoek is vertaald naar een voorstelling die de jongeren zelf spelen.
 

Deze voorstelling is een eigen productie van het Stadstheater Zoetermeer.

HET NAGENIETARRANGEMENT

Met dit arrangement bieden wij na de voorstelling een gereserveerde tafel aan in ons theatercafé. Je deelt luxe borrelhapjes en krijgt een glas cava of ander drankje naar keuze. Voeg dit arrangement toe tijdens het bestelproces.

Bezoek ook