• Muziek

Tribute to the Cats Band

Thoom Veerman, Nico Tol e.a.

 • Datum
  vr 18 okt 2024
 • Tijd
  20:00- 23:10
 • Zaal
  Grote Zaal
 • Prijs
  Vanaf € 28.50

Tribute To The Cats Band

In 2002 werd in Volendam een muzikaal eerbetoon gebracht aan The Cats, in de jaren ’60 de grondleggers van wat later als de ‘palingsound’ werd aangeduid. Het bleef niet bij dit eenmalige optreden, want de wijze waarop de “ Tribute To The Cats Band “ ( De enige echt uit Volendam ) de hits van hun legendarische dorpsgenoten nieuw leven had ingeblazen vroeg om een vervolg. 

Inmiddels zijn ze 22 jaar, en meer dan 800 concerten verder. De concerten zijn onderverdeeld in Theaterconcerten, sta-concerten in diversen soorten van zalen, en diner dansants! Voor een elk wat wils!

‘Lea’, ‘Why’, ‘Marian’, ‘Times were when’ en niet te vergeten de wereldhit ‘One way wind’ zorgen wekelijks in het land voor een feest der herkenning. De bezoekers van de concerten van de Tribute To The Cats Band,  zijn vroeger voor een deel ook de bezoekers van de concerten van The Cats geweest. Maar bij de grote schare fans die zich inmiddels rond de band heeft verzameld sluiten zich ook steeds meer jonge mensen aan, omdat ze aan een avondje Catsmuziek veel gezelligheid en plezier beleven.  

De meeste bandleden hebben in het verleden hun sporen in de Volendamse muziekscene ruimschoots verdiend, in onder meer Next One, The Business, Left-side, Dutch, Dos Chicos, en Fiësta:  Thoom Veerman, Nico Tol, Harmen Veerman, (broer van The Cats lid,  Cees Veerman) nieuweling, Marcel Veerman, (Oom zegger van The Cats lid,  Cees Veerman & TTTCB lid Harmen Veerman) Michel de Haan en Jan Veerman. De ‘jonkies’ Cees Veerman en Larry Koning, zijn aanstormende talenten, die de tijd van The Cats nooit hebben meegemaakt. Des te meer waarderen ze wat hun dorpsgenoten indertijd teweeg hebben gebracht, en genieten ze wekelijks van wat de muziek van The Cats, anno 2023 nog steeds los maakt.

De meerstemmige samenzang is een van de opvallende kenmerken van de Tribute To The Cats Band, waardoor ze in staat zijn die karakteristieke Cats sound weer ten gehore te brengen. Daarbij worden ze onder meer ondersteund door soundengineer & Manager, Jan Schilder, (broer van The Cats lid,  Jaap Schilder) die destijds bij The Cats ook al verantwoordelijk was voor het zaalgeluid. Bij hem is ook ‘Vaya con dios’, ‘Scarlet ribbons’, ‘Marian, Lea’ en ‘Jukebox’ en nog velen andere hits, weer in vertrouwde handen. 

Met z’n achten staan ze garant voor een sfeervol avondvullend programma, met vrijwel alle Cats-hits!

HET NAGENIETARRANGEMENT

Met dit arrangement bieden wij na de voorstelling een gereserveerde tafel aan in ons theatercafé. Je deelt luxe borrelhapjes en krijgt een glas cava of ander drankje naar keuze. Voeg dit arrangement toe tijdens het bestelproces.

Bezoek ook