• Muziek

Blues Festival Night

John Primer & The Little Boogie Boy Bluesband e.a.

 • Datum
  za 25 jan 2025
 • Tijd
  19:00- 00:00
 • Zaal
  Grote Zaal
 • Prijs
  € 25

Deze editie kent een extra feestelijk tintje vanwege het 25-jarig bestaan van King Bee Music Agency, de organisator achter dit bluesfestival.

Blues Festival Night 2025

Tijdens de Blues Festival Night staat het hele theater in het teken van geweldige bluesmuziek. Overal beleef je de muziek van verschillende bands en muzikanten. Een groots indoorfestival waarbij stilzitten onmogelijk is!

GROTE ZAAL

John Primer & The Little Boogie Boy Bluesband
Meervoudig Grammy genomineerde artiest en Amerikaanse blueslegende John Primer was de bandleider en gitarist van Muddy Waters, Willie Dixon en Magic Slim & The Teardrops. John Primer heeft gespeeld met bluesgrootheden als Junior Wells, Gary Clark Jr., Derek Trucks, Johnny Winter, The Rolling Stones en Buddy Guy, om er maar een paar te noemen. De persoonlijke onderscheidingen van John Primer, waaronder een Lifetime Achievement Award, weerspiegelen zijn talloze bijdragen aan de geschiedenis van de Chicago-blues. Er zijn maar weinig fans, critici of muzikanten die zullen ontkennen dat John Primer de real deal is. 

Little Roger & The Houserockers
Roger C. Wade, al ruim 30 jaar een vooraanstaande figuur in de traditionele Europese blues, combineert gepassioneerd mondharmonica spel en vocale kracht in zijn optredens en producties, waaronder de bekroonde ‘Lockdown Session’ albums. Zijn band, Little Roger & The Houserockers, staat bekend om hun explosieve Chicago en West Coast blues shows, die hen tot favorieten op Europese festivals maken. Met invloeden van iconen zoals Little Walter en Otis Spann, blijft de band de blues scene verrijken en nieuwe fans winnen.

KLEINE ZAAL

Sugar Queen Bluesband
Michele Denise alias Sugar Queen is een Amerikaanse Chicago blues zanger/songwriter met roots in gospel en jazz. Aan het begin van haar muzikale carrière studeerde Michele klassieke piano en ontving daarvoor een studiebeurs. Haar familiewortels liggen in Noord-Florida waar ze een natuurlijke interesse ontwikkelde voor gospel en blues. In 2016 richtte Michele “Sugar Queen” op. De ambitie van de band is om het Chicago blues geluid te vertolken. In 2018 stond de debut CD, 340 Blues op #9 in de Top Chicago Blues Album Chart. In 2019 haalde Sugar Queen LIVE de hitlijsten en debuteerde op # 5.

MOJO HAND
MOJO HAND, een opwindende Nederlandse bluesband, staat bekend om hun energieke en gepassioneerde optredens die “The Blues Experience” tot leven brengen. Deze band, bestaande uit vier ervaren muzikanten, brengt een mix van originele en klassieke bluesnummers in diverse stijlen, van de diepe grooves van Texas tot de stedelijke klanken van Chicago, en van funky ritmes tot swingende melodieën. Hun dynamische shows worden gekenmerkt door een krachtige ritmesectie, grommende Hammondklanken, doorleefde gitaarsolo’s, schreeuwende bluesharp licks en twee rauwe, emotionele stemmen. Genomineerd voor de Dutch Blues Awards in 2019, belooft elk optreden van MOJO HAND een onvergetelijke ervaring te zijn.

STAGE

The Blue Clay
Sinds 2006 is The Blue Clay een geliefde verschijning op talloze festivals en bluesroutes. Deze dynamische rootsband onderscheidt zich door een unieke mix van blues, rock-‘n-roll, zydeco, Tex-Mex en Americana. Met drie albums vol originele nummers op hun naam, heeft de band een indrukwekkende lijst optredens verzameld, waaronder het Kwadendamme Bluesfestival, Baeker Blues, Texel Blues, Hook Rock, Zoetermeer Blues, en vele anderen.

HET NAGENIETARRANGEMENT

Met dit arrangement bieden wij na de voorstelling een gereserveerde tafel aan in ons theatercafé. Je deelt luxe borrelhapjes en krijgt een glas cava of ander drankje naar keuze. Voeg dit arrangement toe tijdens het bestelproces.

Bezoek ook