FOTO: © Mark Uyl
 • Toneel

Karel de Rooij

Mijn paradijs

 • Datum
  za 19 okt 2024
 • Tijd
  20:30- 22:30
 • Zaal
  Kleine zaal
 • Prijs
  € 25

Karel de Rooij

“`t Zou best mooi zijn: sterven in het harnas in mijn eigen paradijs” 

Op z`n 78e is Karel de Rooij zich meer dan ooit bewust van zijn familiegeschiedenis. Zijn ouders, (over)grootouders, zelfs zijn betovergrootouders, allemaal zaten ze in `het vak’. 

Wat had hij anders kunnen worden? 

FOTO: © Poen de Wijs

Karel over Mijn Paradijs

“Toen mijn moeder overleed liet zij ons een hutkoffer na vol met affiches, foto`s en brieven. Door corona had ik eindelijk tijd om erin te duiken. Mijn hele familiegeschiedenis bleek in het teken te staan van muziek en theater. Alles wat ik ooit in het theater had gedaan zag ik terugkomen in het werk van wie mij voor gingen. Elke discipline kwam langs. Daarom heb ik altijd geprobeerd de grenzen te doorbreken tussen variété en concertzaal, tussen kleinkunst en grootkunst..!”

De voorstelling wordt muzikaal begeleid door Meike Portegies. Karel leerde haar kennen tijdens een workshop die hij gaf op het Koninklijk Conservatorium. Meike is een multi-instrumentalist en daarnaast een begenadigd salsadanseres. Muziek en beweging is haar motto. 

Je leeft voor de toekomst, maar door terug te kijken begrijp je het pas.

HET NAGENIETARRANGEMENT

Met dit arrangement bieden wij na de voorstelling een gereserveerde tafel aan in ons theatercafé. Je deelt luxe borrelhapjes en krijgt een glas cava of ander drankje naar keuze. Voeg dit arrangement toe tijdens het bestelproces.

Bezoek ook