FOTO: © Roy Beusker
 • Toneel

Pia Douwes, Amy Egbers e.a.

Master Class

 • Datum
  wo 29 mei 2024
 • Tijd
  20:15- 23:05
 • Zaal
  Grote Zaal
 • Prijs
  Vanaf € 26

De sensatie van Broadway terug in Nederland

Maria Callas gaf in de herfst van haar carrière masterclasses aan de Juilliard School in New York. Haar stem had aan kracht ingeboet, maar de belangstelling voor de grootste operazangeres van deze eeuw was nog steeds ongekend. Masterclass is een toneelstuk van succesauteur Terrence McNally, waarin Maria Callas drie van haar operastudenten genadeloos confronteert met hun muzikale tekortkomingen.

Tekst gaat verder onder video.

Masterclass heeft wereldwijd indrukwekkende hoofdrolspelers op haar naam staan.

Pia Douwes

Haar opvattingen over tekst en interpretatie, de noodzaak om persoonlijk te zijn, Callas pepert het haar pupillen in met humor en een boosaardig gevoel voor superioriteit. Pia Douwes kruipt wederom in de huid van Maria Callas, die incidenteel wordt ondersteund door muziek van Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini en Vincenzo Bellini.

Dit toneelstuk won meerdere prijzen, waaronder een Tony en Drama Desk Award, kreeg in Nederland unaniem lovende recensies, een nominatie voor de Nederlandse Toneel Publieksprijs en werd geselecteerd voor het Theaterfestival. Masterclass heeft wereldwijd indrukwekkende hoofdrolspelers op haar naam staan. Zo speelde Zoe Caldwell, Audra McDonald en Patty Lupone de voorstelling op Broadway, waarbij laatstgenoemde ook op West End de rol voor haar rekening nam. Roman Polanski nam in Parijs de regie voor zijn rekening en in Australië werd Maria Callas tot leven gebracht door Maria Mercedes.

De Cast

Pia Douwes als Maria Callas
Michelle van de Ven als Sophie de Palma
Amy Egbers als Sharon Graham
Mark Roy Luykx als Anthony Candolino
Kees van Zantwijk als Manny Weinstock

 • 'Pia Douwes is van meet af aan overtuigend'

  De Volkskrant
 • 'Pia laat zien waarom zij de koningin is van het Nederlandse theater'

  Puur Theater
 • 'Ook als ze niet zingt, weet deze musicalster het publiek te betoveren'

  Univers

HET NAGENIETARRANGEMENT

Met dit arrangement bieden wij na de voorstelling een gereserveerde tafel aan in ons theatercafé. Je deelt luxe borrelhapjes en krijgt een glas cava of ander drankje naar keuze. Voeg dit arrangement toe tijdens het bestelproces.

Bezoek ook