FOTO: © Lenny Oosterwijk
 • Muziek

The Kik

Bal populaire

 • Datum
  wo 5 jun 2024
 • Tijd
  20:15- 21:45
 • Zaal
  Grote Zaal
 • Prijs
  Vanaf € 25

Levensliederen, smartlappen en tranentrekkers

Levensliederen, smartlappen en tranentrekkers: het was een kwestie van tijd voordat The Kik, onder aanvoering van Dave von Raven, zich eraan zou wagen. In de periode waarin alle goede sfeer voorgoed verdwenen leek, bouwde Dave een eigen kroegje in zijn huis. Belgische biertjes bij gedimd licht, Decap dansorgel, een gezonde dosis weemoed en torenhoge stapels platen van Johnny Hoes, Eddy Wally, Corry Konings en Johnny Jordaan.

Dit vormde de inspiratie voor het schrijven van een album vol levensliederen. Liedjes waarin gezelligheid en ambiance de boventoon voeren, ruimte is voor nostalgie en romantiek en waar melancholie steeds op de loer ligt.

Tekst gaat verder onder filmpje.

Liedjes waarin gezelligheid en ambiance de boventoon voeren, ruimte is voor nostalgie en romantiek en waar melancholie steeds op de loer ligt

Optreden van The Kik op MAX

Rotterdam

De band bestaat uit zanger Dave von Raven, bassist Marcel Groenewegen, gitarist Arjan Spies, drummer Ries Doms en toetsenist Paul Zoontjens. De band opereert sinds 2011 vanuit Rotterdam. In 2013 is de band huisband in het achtste seizoen van De Wereld Draait Door. Waarna de band menig clubtour doet en festivals speelt. In 2015 werkt de band samen met Armand wat resulteert in een album en een ware herwaardering voor het werk van de protestzanger.

In 2019 speelt  de band Boudewijn de Groots eerste twee albums live wat resulteert in twee avonden in Rotterdam Ahoy. De band bracht, naast het album met Armand, tot op heden vier LP’s uit met eigen werk, twee albums met hertaalde liederen en een live album van het Boudewijn de Groot materiaal. uit. Daarnaast is Dave von Raven een graag geziene gast op radio en TV. De laatste jaren is The Kik regelmatig huisband bij Beau op RTL.

The kik op Spotify

HET NAGENIETARRANGEMENT

Met dit arrangement bieden wij na de voorstelling een gereserveerde tafel aan in ons theatercafé. Je deelt luxe borrelhapjes en krijgt een glas cava of ander drankje naar keuze. Voeg dit arrangement toe tijdens het bestelproces.

Bezoek ook