• Klassieke muziek

Het klassieke uurtje

Fee Suzanne de Ruiter & Gulmira Issabekova

 • Datum
  zo 2 feb 2025
 • Tijd
  12:00- 13:00
 • Zaal
  Kleine zaal
 • Prijs
  Vanaf € 16.50

Biografie Duo 

Sinds 2017 vormen Fee Suzanne de Ruiter en Gulmira Issabekova een vast duo. Dit was precies vanaf het moment dat ze de Publieksprijs en de Classic Young Master Award van jongtalentenprogramma Classic Young Masters wonnen.  

Al 7 jaar voorzien ze concerten in het binnen- en buitenland, o. a. bij het Grachtenfestival, het Young Virtuosi festival in Ljubljana, de Rotterdamse Operadagen, het Weekend van de Romantische Muziek, Vondelpark Openluchttheater, Kunst in de Kamer en bij verschillende tentoonstellingen in musea.  

Met repertoire reikend van Russische romances, Franse mélodies, Duitse Lieder en hedendaagse muziek, tot de standaard en de minder standaard opera-aria’s.  

Niet alleen hun wederzijds muzikale gevoeligheid wordt geprezen, maar ook hun overeenkomende temperament, waarmee ze de zaal totaal met zich meenemen.  

Gulmira behaalde haar Bachelor Piano met onderscheiding aan het Moskou P. I. Tchaikovsky Conservatorium en studeerde daarna verder aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag in de klas van Naum Grubert. Nu is ze werkzaam als solopianiste, begeleidster en pianodocente. Naast haar duo met Fee Suzanne, heeft ze ook duo’s met mezzo-sopraan Rita Fernandez en tenor Arthur Akaev.  

Fee Suzanne behaalde haar Master Opera in juli 2023 aan de Theaterakademie August Everding in München, waar ze 2 jaar lang producties gespeeld heeft in het Prinzregententheater. Sindsdien freelancet ze in Nederland en Duitsland; volgende maand gaat ze naar Keulen om  een opera van K. Stockhausen te repeteren.  

HET NAGENIETARRANGEMENT

Met dit arrangement bieden wij na de voorstelling een gereserveerde tafel aan in ons theatercafé. Je deelt luxe borrelhapjes en krijgt een glas cava of ander drankje naar keuze. Voeg dit arrangement toe tijdens het bestelproces.

Bezoek ook