• Klassieke muziek

Het klassieke uurtje

Florian Verweij

 • Datum
  zo 15 dec 2024
 • Tijd
  12:00- 13:00
 • Zaal
  Kleine zaal
 • Prijs
  Vanaf € 16.50

Het Klassieke Uurtje

Geniet van het klassieke uurtje door jonge getalenteerde muzikanten op de zondagmiddag om 12:00 uur. De koffieconcerten worden voorafgegaan door een korte inleiding in de zaal, duren een uur en zijn inclusief een kopje koffie vooraf.

Pianist Florian Verweij

‘De Arabeske van Schumann werd onder zijn handen pure poëzie.’ – Dagblad van het Noorden (2023)

Pianist Florian Verweij (1997) onderscheidt zich met zijn openhartige en fantasierijke spel, waarmee hij zijn muziek vervult van poëzie, vertelkracht en spontaniteit. ‘Hij is een ware dichter aan de piano met een omvangrijk technisch arsenaal, dat hij altijd op diep muzikale wijze benut; iemand met kristalheldere intelligentie, gevoeligheid en muzikaal begrip,’ zei pianist en Liszt-specialist Leslie Howard. In 2023 maakte Florian zijn debuut in Het Concertgebouw voor een uitverkochte Kleine Zaal. Eind 2024 verschijnt zijn debuut-album bij Gutman Records.

In 2023 rondde Florian met de hoogste onderscheiding zijn master af bij Naum Grubert aan het Conservatorium van Amsterdam. In 2020 behaalde hij eveneens met de hoogste onderscheiding zijn bachelor bij pianopedagoog Jan Wijn. Tijdens de bachelor werd Florian toegelaten tot de klas van Eliso Virsaladze in Italië, bij wie hij sindsdien regelmatig lessen volgt.

Al op jonge leeftijd trok Florian met zijn openhartige spel de aandacht op concoursen. Prijzen behaalde hij bij het Prinses Christina Concours, de Young Pianist Foundation Competition en het Steinway Pianoconcours. ​​Recent behaalde Florian de eerste prijs bij de International Magnus Piano Competition in Litouwen (2021) en was hij finalist bij de toonaangevende Ettlingen International Competition for Young Pianists (2018). Hij soleerde o.a. met Amsterdam Sinfonietta en was veelgevraagd solist bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Sinds 2018 neemt Florian regelmatig deel aan familie- en schoolvoorstellingen van het Koninklijk Concertgebouworkest. In de afgelopen jaren werd hij uitgenodigd om op te treden in Spanje, Litouwen, Georgië, Griekenland, Canada en de VS.

Programma:  

G. Fauré (1845-1924):
Romances sans Paroles, Op. 17
– Andante, quasi allegretto
– Allegro molto
-Andante moderato

J. Roger. Ducasse (1873-1954)
Barcarolle nr. 1
Sonorités

F. Schubert (1797-1828)/ F. Liszt (1811-1886)
Auf dem Wasser zu singen, S.558/2
Fruhlingsglaube, S.558/7

J.Brahms (1833-1897)
Pianosonate nr. 1 in C groot, Op. 1
– Andante 
-Scherzo. Allegro molto e con fuoco – Piú mosso
– Finale. Allegro con fuoco – Presto agitato ma non troppo

Voorstellingsbeeld van een jonge man in een donkerpaars overhemd die zijn kin ondersteunt met zijn handen, tegen een lichte achtergrond.
FOTO: © Marco Borggreve

HET NAGENIETARRANGEMENT

Met dit arrangement bieden wij na de voorstelling een gereserveerde tafel aan in ons theatercafé. Je deelt luxe borrelhapjes en krijgt een glas cava of ander drankje naar keuze. Voeg dit arrangement toe tijdens het bestelproces.

Bezoek ook