Testament

Het is mogelijk om het Stadstheater Zoetermeer in je testament te zetten. Door een percentage van je nalatenschap te geven aan het Stadstheater zorg je ervoor dat het Stadstheater hét podium van Zoetermeer blijft. Je gift wordt gebruikt voor het programmeren van bijzondere voorstellingen, het in stand houden en verbeteren van het gebouw en de theaterzalen, educatieve projecten voor scholieren en andere artistieke activiteiten en evenementen.

Hoe werkt het?

Naast je familieleden en dierbaren kun je ook een gedeelte nalaten aan een goed doel. De meeste mensen geven de voorkeur om dit middels een erfstelling te verzorgen, omdat vooraf lastig in te schatten is wat de waarde van het vermogen bij overlijden zal zijn. Een erfstelling is dat deel van de nalatenschap dat overblijft voor de erfgenamen, na aftrek van alle kosten schulden en legaten. Meestal worden erfstellingen geformuleerd in percentages. Het is ook mogelijk om een vast geldbedrag na te laten, dit heet een legaat. We helpen je graag verder, neem gerust contact met ons op.

 

Belastingvrij

Het Stadstheater Zoetermeer is door de Belastingdienst aangemerkt als een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Als erkend goed doel betalen wij geen erfbelasting. Dit betekent dat wat je nalaat aan het Stadstheater, dit volledig ten goede komt aan het theater. De fiscus ontvangt dus niets. We helpen je graag verder.

Neem contact op