Zakelijk schenken

Het Stadstheater is hét podium van de stad. Het is één van de belangrijkste culturele stichtingen van Zoetermeer. Het Stadstheater is er voor jong, oud, individuen, groepen, particulieren en bedrijven. Voor iedereen dus. Ook het bedrijfsleven heeft baat bij een bruisend en inspirerend kunst- en cultuurklimaat. Hoe meer bezoekers mogen genieten van onze culturele stad, hoe meer economische impulsen voor de stad. Daar kun jij als partner of sponsor aan bijdragen.

Voordelen

Door je bedrijfsnaam als sponsor of partner aan het Stadstheater te verbinden:

  • laat je betrokkenheid aan de samenleving zien;
  • verhoog je het bedrijfsimago;
  • vergroot je regionale bekendheid.

 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Naast een financiële bijdrage heeft de sponsoring juist ook een sociaal karakter. Het draait niet alleen om het commerciële plaatje, maar ook om de maatschappelijke en regionale betrokkenheid. Hoe fijn is het om daar als bedrijf aan bij te dragen; iets terug te doen voor de samenleving. Een mooie bijkomstigheid is een goed netwerk.

samenwerken handen high five

Hoe kunnen we samenwerken?

Sponsoring betekent ook samenwerken. Samen kijken we wat we voor elkaar kunnen betekenen, bijvoorbeeld door middel van promotie, relatiemarketing of evenementen. Een andere manier is het opnemen van de bedrijfsnaam in onze communicatie-uitingen of zelfs netwerkavonden of personeelsuitjes organiseren.

Een bijkomend voordeel is dat iedere sponsor de mogelijkheid krijgt om vóór de officiële ticketverkoop van start gaat, tickets te boeken.

De schenking is volledig aftrekbaar

Bij sponsoring is er sprake van een zakelijk belang. Dit betekent dat de zakelijke betalingen volledig aftrekbaar zijn van de bedrijfswinst, zonder drempel of maximum. Bij een niet-zakelijke betaling van een bedrijf kan er een beroep gedaan worden op de giftenaftrek. De aftrek bedraagt maximaal 50% van de fiscale winst per jaar, met een maximum van € 100.000.

Meer lezen