Het theater houdt voorlopig de deuren dicht, dus wat nu? 
Gelukkig hoef je niet ín het theater te zijn om te genieten van alles wat theater ons te bieden heeft. Hiervoor zit je op deze Thuistheater-pagina goed! Verschillende theatermakers en artiesten delen speciaal voor deze situatie live-registraties van voorstellingen, nieuwe muziek en andere fragmenten. Ook voorzien wij jou hier van kijk- en luistertips. Hoewel de beleving in het ‘echt’ natuurlijk leuker is, heeft thuistheater ook een aantal voordelen:

 1. Je hoeft geen broek aan.
 2. Je kunt zoveel snacken als je wilt.
 3. Je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je even een (plas)pauze neemt.
We hebben voor jou de beste online theatertips op een rijtje gezet. Houd deze pagina in de gaten voor de nieuwste tips, we blijven de pagina vernieuwen. Gegarandeerd urenlang kijk- en luisterplezier! 
 

Per genre vind je hieronder de leukste, mooiste en meest bijzondere voorstellingen en fragmenten. Klik op de titels om ze te bekijken!

CABARET

Martijn Kardol - In tijden van crisis 2.0
Op 30 april speelt cabaretier Martijn Kardol live zijn voorstelling In Tijden van Crisis 2.0 op verschillende plekken in de Goudse Schouwburg. Martijn neemt je live mee en speelt zijn voorstelling onder andere vanuit de laad en los, de orkestbak, de kleedkamers en het directiekantoor. Een livevoorstelling en rondleiding in één, voor slechts 10 euro ben je er online bij. De recensies zijn alvast veel belovend: 

“Wilde handgebaren” - Irma Sluis (Gebarentolk)
“Martijn Kardol is veel erger dan een seizoensgriep”  - Willem Engel (Viruswaarheid)
“Ik doe niet meer mee.” - 
Famke Louise (Geen functie)

Van der Laan en Woe
Dit virtuoze cabaretduo draait al een paar jaar mee in de eredivisie van het cabaret. Hun vorige programma werd genomineerd voor de grote Poelifinario-cabaretprijs. “Maar dit programma is nog beter”, concludeerde NRC Handelsblad. Bekijk hun voorstelling Alles er omheen op YouTube. 

René van Meurs - Ik beloof niks 
SBS 6 heeft de registratie van de voorstelling Ik beloof niks van cabaretier René van Meurs uitgezonden. Je kan deze voorstelling op Kijk.nl gratis terug kijken. Lachen gegarendeerd. 

Max van den Burg - Paasbest
De registratie van de voorstelling Paasbest van cabaretier Max van den Burg is gratis terug te kijken op NPO start. Zak lekker onderuit op je thuistheaterstoel en lachen maar! 

Rayen Panday - Fenomeen
De registratie van Fenomeen van Rayen Panday was te zien op SBS 6. Heb je de voorstelling gemist? Geen probleem op KIJK, kijk je de voorstelling gratis terug. 

De Alex Klaasen Revue – Showponies
Showponies is cabaret, musical en comedy in één voorstelling. Samen met onder andere Freek Bartels, Daniel Cornelissen en Jip Smit brengt Alex Klaasen entertainment van het hoogste niveau. Hij zet het genre revue terug op de kaart, gewoon omdat het te leuk is om het niet te doen. 

Guido Weijers - V
Snel, scherp en eerlijk. De spiegel die je wordt voorgehouden was nog nooit zo pijnlijk grappig. Voor iedereen boven de 16 jaar die tegen een stootje kan! 

Javier Guzman - Oudejaarsconference 2018
Het jaar 2018, weet je nog? Toen we elkaar nog mochten aanraken en we in een vol theater zaten? Bekijk hier de Oudejaarsconference uit 2018 van Javier Guzman terug. 

Marjolijn van Kooten - quarantainelied
Cabaretier Marjolijn van Kooten had lange tijd last van angsten en depressie, normaal gesproken maakt ze daar voorstellingen over. Nu mist ze haar publiek en schreef ze een liedje over de quarantaine. Ook nam Marjolijn de video monitor op, hierin vertelt ze over hoe het nu met haar gaat. "Veel mensen met angsten en paniek hebben het zwaar nu. Humor is dan echt een fantastisch medicijn.”

De wereld van YouTube
Veel cabaretiers plaatsen op hun YouTube-kanaal korte fragmenten uit hun voorstellingen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op het YouTube-kanaal van Victor Luis van Es. Of die van Marco Lopes. Lachen gegarandeerd. 

Jon van Eerd - Harrieflix (€2,50 huur per voorstelling)
Met Harrieflix kun je vijf voorstellingen van Jon van Eerd online huren en kijken. Het gaat om de voorstellingen Kantje Boord, Bonbon Fabriek, Harrie en Twee Meesters, Harrie Babba, en Harrie let op de Kleintjes.


DANS

The Square recordings - Scapino Ballet Rotterdam
The Square recordings bestaat uit een reeks voorstellingen van jonge choreografen. De stukken zijn speicaal verwerkt voor video en gefilmd vanaf een bijzondere locatie. Op 21 april is Carried alive te zien vanuit Garage Rotterdam. Op 22 april geniet je van What remains vanuit Theater Rotterdam.

We haven't said enough - NDT 2
Op dinsdag 20, woensdag 21 en donderdag 22 april wordt de voorstelling We haven't said enough live uitgezonden vanuit het Zuiderstrandtheater in Den Haag. Het publiek is online van harte welkom. De makers zorgen ervoor dat je thuis net zo betrokken bent als in de theaterzaal. 

Livestream Fresh - Mi Mama
Professioneel danser, choreograaf en theatermaker Remses Rafaela presenteert FRESH: Mi Mama. Een zoektocht om beter te begrijpen wat vrouw zijn is en wat dit vandaag de dag betekent. Met film en live performances neemt Remses je mee in zijn zoektocht. FRESH: Mi Mama wordt live uitgezonden vanuit het Maaspodium op vrijdag 16 april. Kijk mee vanuit huis en mis niets van deze FRESH.

Het Nationale Opera & Ballet Online
Het Nationale Opera & Ballet zingt en danst door, deze keer online! Op de website van het Nationale Opera & Ballet kan je verschillende programma's en livestreams bekijken. Ontdek het aanbod en beleef de wereld van opera en ballet online! 

English National Ballet - On Demand
Een internationale tip! Het English National Ballet heeft verschillende voorstellingen online staan tegen een kleine betaling geniet je van echte ballet klassiekers. Een must see voor elke ballet liefhebber. 

Het Nationale Ballet - Online balletles 
Ben je het bankhangen helemaal zat? Liever zelf dansen dan kijken naar dans? Dan ben je bij Het Nationale Ballet aan het juiste adres. Ernst Meisner geeft online balletles! Dus trek je dansschoenen aan, tover je eettafel om tot een barre en dans mee met deze online balletlessen. 

Conny Janssen Danst - Voor thuis
Conny Janssen: "Een danserslichaam is niet gemaakt voor thuis-isolatie. Het moet en wil bewegen." De dansers hebben dan ook niet stilgezeten tijdens de lockdown-periodes. Op de website vind je allerlei video's om thuis te bekijken, waaronder de Rotterdamse Dakendans die wordt gedanst op het dak van de Lijnbaanflat.

Introdans - Thuisbioscoop
Nu de theater opnieuw gesloten zijn als gevolg van de coronacrisis blaast Introdans haar concept de Thuisbioscoop nieuw leven in! In december en januari bewegen ze jou met de mooiste dansfilms en- documentaires. De video's zijn gratis te bekijken. 


MUZIEK

Yentl & de Boer - Ik mis theater
Yentl & de Boer hebben een website gemaakt genaamd, ik mis theater. Ga lekker zitten, doe oortjes in of zet een koptelefoon op en trakteer jezelf op een heerlijk ouderwets middagje theater. Voor iedereen die het theater mist! 

Henk Poort - Ik ben mijn lied
Op zondag 3 januari 2021 zond Omroep Max de registratie uit van Ik ben mijn lied het eerste soloprogramma van Henk Poort. In de tweede helft van het theaterseizoen staat Henk Poort met zijn tweede soloprogramma Henk Poort en de Helden in het Stadstheater. Tot die tijd kan je vast genieten van zijn eerste soloprogramma vanaf je eigen bank. In Ik ben mijn lied vertelt Henk persoonlijke verhalen en zingt hij nummers uit zijn omvangrijke repertoire. Kiki Schippers - Een mooi gebaar 
Kiki Schippers heeft over gebarentolk Irma Sluis een liedje gemaakt. De zangeres heeft een aantal van haar gebaren vrij vertaald naar het liedje Een Mooi Gebaar en ze zingt het live bij Ladies Night.Iris Hond - A Letter of Hope 
Speciaal voor alle medewerkers van theaters en concertzalen heeft Iris Hond de muzikale brief “A Letter of Hope” geschreven. Wij vinden het prachtig en delen dit graag ook met jou!

Yentl en De Boer - Aanraking
"Weet je nog", zingt cabaretduo Yentl en De Boer, "toen er nog aanraking bestond."

 

Spruijt en Opperman - Bewaar je Ticket
Inmiddels een tijdje geleden zong dit cabaretduo de boodschap: bewaar je ticket. Nog steeds een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om de cultuursector te steunen.


KLASSIEK 

Bach op Zondag - Jan Willem Rozenboom
Elke dag een beetje Bach. Ruim een jaar geleden begon Jan-Willem met het dagelijks plaatsen van een video op Social Media. Dit heeft geleid tot een speciale Bach recitals en een drietal online Bach colleges. Nu vult hij zijn materiaal aan met livestreams. Concerten die u live vanuit uw woonkamer kunt meebeleven. Op zondag 18 april een selectieuit de Goldbergvariaties en op zondag 25 april De Chaconne in de bewerking voor piano voor alleen de linkerhand van J. Brahms. 

Het Concertgebouw - gratis livestreams
Met de streams van Het Concertgebouw kunnen muziekliefhebbers wereldwijd genieten van de concerten in het Concertgebouw. Ze bieden verschillende streams aan. De agenda vind je op hun website!

Het Muziekgebouw - gratis livestreams
Regelmatig zendt het Muziekgebouw in samenwerking met verschillende culturele partners live concerten uit rechtstreeks vanuit het Muziekgebouw. De livestreams zijn gratis te bekijken op de website. Ook kan je gratis de livestreams die al geweest zijn terug kijken. Zet de speakers op flink volume, de videoplayer op de maximale breedte en waan je voor een tijdje luisteraar in de echte Grote of Kleine Zaal van het Muziekgebouw.

Beleef Klassiek 
Op het YouTubekanaal van Beleef Klassiek zijn verschillende fragmenten van mooie klassieke concerten te bekijken en beluisteren. Beleef klassiek! 

 


SHOW

Cirque Du Soleil
Cirque Du Soleil heeft op hun website verschillende korte fragmenten en volledige registraties van hun voorstellingen geplaatst. Geniet online van dit magische circus en laat je meevoeren naar de wereld van Cirque Du Soleil. 

Enfants Terribles - Ashton Brothers
Eeuwenlang werden de best bewaarde geheimen van circusfamilies uit de hele wereld zorgvuldig van generatie op generatie doorgegeven. Totdat ze terechtkwamen bij de grootste kinderen van de theaterwereld: de Ashton Brothers.


TONEEL

Marcel Hensema - Alles in de Hens
De voorstelling Alles in de Hens speelde vorig theaterseizoen nog bij ons in het theater. Geïspireerd op deze voorstelling heeft acteur Marcel Hensema (Hollands Hoop o.a.) een korte TV versie gemaakt. 
​​​​​Een warme, grappige en herkenbare theatrale onemanfilm voor als je de weg even kwijt bent. 

ITALive
ITALive brengt rechtstreeks vanuit de Amsterdamse Schouwburg hoogtepunten uit hun repertoire in jouw woonkamer. Via een livestream maak je mee wat er op dat moment live op het podium aan het Leidse Plein gebeurd. 
Er zijn al verschillende voorstellingen de revué gepasserd, op zondag 25 april is het toneelstuk Dingen die voorbij gaan te zien. De voorstelling is gebaseerd op de psychologische roman Van oude mensen, de dingen die voorbijgaan van Louis Couperus. 

De Hokje 
Het toneelstuk De Hokje zou dit theaterseizoen te zien zijn in het Stadstheater, helaas werd de gehele tournee geannuleerd. Maar er is goed nieuws, De Hokje is verfilmd en is hier terug te kijken. De Hokje is een satirische voorstelling over identiteit. 

Oostpool streams
Reserveer je vrijdagvond voor Toneelgroep Oostpool! Ze streamen namelijk de komende tijd bijna elke week een voorstelling live vanuit Huis Oostpool. De zalen zijn al te lang leeg en Oostpool poppelt om weer te spelen. Want ze missen het theater en het publiek. Op 23 april is de indringende voorstelling Laura H. te zien. Over de Zoetermeerse Laura die met haar man en twee jonge kinderen aar het kalifaat af reisde. Op vrijdag 30 april is de voorstelling Niet meer zonder jou te zien. De Volkskrant gaf vier sterren en schreef over deze voorstelling "Ongemakkelijk, liefdevol, moeilijk, waardevol. Het is een moedig schouwspel en heel mooi". 

Tijd zal ons leren - Talkshow
In een vierdelige online talkshow onderzoekt actrice Romana Vrede (Het Nationale Theater) de verhalen van verzetshelden uit onze koloniale tijd. Samen met diverse experts, kenners en diaspora verdiept ze zich in onbekende, soms incomplete, en vergeten verhalen van deze bijzondere sleutelfiguren uit onze geschiedenis. 

National Theatre at home
Voor deze tip vertrekken we naar Londen! Het National Theatre heeft een eigen streamingdienst gemaakt waarmee je hun voorstellingen altijd en overal kunt bekijken. Je kan je abboneren op deze streamingdienst, maar ook tegen een kleine betaling een voorstelling 'los' bekijken.  Je ziet hier nieuwe voorstellingen, maar ook klassiekers allemaal gefilmd in high definition. 

Theater uit Engeland
Voor meer internationale theatertips verwijzen we je graag door naar deze website. Hier worden alle mooie livestreams en fragmenten van het Engels theater bijgehouden. 

De Architect - Jakop Ahlbom Company
Jakop Ahlbom werkt in deze voorstelling voor het eerst met een toneeltekst. Deze ontstond in nauwe samenwerking met toneelschrijver Marijke Schermer en laat de duistere kanten van de menselijke verhoudingen zien waarin liefde, haat en geweld dicht bij elkaar liggen.

Turks Fruit - Hummelinck Stuurman theaterproducties
Deze bewerking van Turks Fruit is grotendeels een reconstructie, waarin Olga (Ali Zijlstra) en Erik (Chris Peters) terugblikken op hun liefdesverhaal: van de eerste toevallige ontmoeting in de auto tot een pijnlijk verraad. Toneelgroep Oostpool | #TROOSTPOOL
De serie Verhalen van Nu wordt gepresenteerd op #TROOSTPOOL. Voor Verhalen van Nu ontmoeten 1 regisseur, 1 schrijver en 1 acteur elkaar op 1,5 meter. Ze produceren in 1 dag een nieuw verhaal.


MUSICALS
Mooie herinneringen van Stage Entertainment-musicals vind je bij Stage Memories (korte video's, interviews en hele registraties).

Meer musical? Op Disney+ zie je onder andere de musicals Newsies en Hamilton! Een abonnement kost €6,99 per maand.


JEUGD & FAMILIE

Matties (12+) - Theater de Krakeling
Een dansvoorstelling over het vinden van je plek op het meedogenloze slagveld van school, over nieuwe vriendschappen en de verraderlijke gezichten ervan. Voorafgaand aan de livestream is er een korte introductie door de choreograaf en artistiek leider. De voorstelling is live te zien op zondag 21 april om 19:30 uur. 

Sultan in de maan - Werkplaats Walhalla
Een muzikale familievoorstelling naar het waargebeurde verhaal van sultan Mohammed V. Tijdens de Tweede Wereldoorlog redde hij het leven van 250.000 joodse Marokkanen. Je kan deze livestream op een zelfgekozen moment kijken tussen 21 april en 4 mei voor slechts €8,50. 

Podium Kids Thuis
PodiumKids Thuis is hét online platform waar alle mooie, spannende, ontroerende,  avontuurlijke, muzikale en te gekke familievoorstellingen op te zien zijn! Je bekijkt ze gewoon thuis, vanaf je eigen bank! Je kan een voorstelling 'kopen' voor €2,99. Je de gekochte voorstelling dan 48 uur bekijken. 

Maas theater - workshops
Het Maas theater deelt verschillende leuke workshops die je thuis kunt doen op het moment dat het jou uitkomt. Maas @ Home wordt elke dag aangevuld met nieuwe workshops! Genoeg te doen voor tussen de thuisscholing door! 

De gelaarsde poes - Theater Rotterdam
Als molenaarszoon Jaap alles kwijtraakt wat hij had, kan hij nog maar op één vriend vertrouwen: zijn gelaarsde Poes. Samen trekken ze door een vreemd land. Door de slimme en onnavolgbare streken van Poes weten de twee in no time het vertrouwen van de koning te winnen en zich een plek aan het hof te verwerven. Maar is alles wel zo mooi als het lijkt?

Sprookjesmusical Klaas Vaak - Efteling Theater
Klaas Vaak bezorgt met zijn magisch slaapzand kinderen over de hele wereld mooie dromen. Zo ook in het Sprookjesbos. Maar de laatste tijd lijkt het slaapzand niet meer te werken... Bekijk de hele voorstelling van het Efteling Theater op YouTube.

MAAS TV: Thuis theater kijken
Kruip deze winter lekker op de bank en geniet voor een klein bedrag van Gezocht: Konijn (3+), Drie (4+), Juffenballet (6+) en Alleen op de wereld (8+).

Titus en Fien TV - Van Hoorne Entertainment 
Dit populaire tovernaarsduo ken je waarschijnlijk uit je favoriete sprookjesvoorstellingen als Rapunzel, De Kleine Zeemeermin en Doornroosje. Maar je kan ook op het YouTube-kanaal van Van Hoorne Entertainment van ze genieten. Hier lezen ze onder andere voor uit sprookjes als Assepoester en Doornroosje. En zijn ze te zien in videoclips en zelfs in een volledige Nieuwjaarshow. 

Het grote Repelsteeltje en de blinde prinses bordspel
Zijn alle spelletjes al drie keer uit de kast getrokken en zijn jullie toe aan iets nieuws? Speel dan het enige echte bordspel van Repelsteeltje en de blinde prinses. Ga op pad langs de wegen van het bos en het paleis op zoek naar het ondergrondse hol van Repelst.. ehh, je-weet-wel-wie...


THEATERCOLLEGE

George van Houts - KomPlot
George van Houts speelt/vertelt/onderwijst in deze voorstelling een aantal ’conspiracies’ die tientallen jaren later waarheid bleken te zijn.

KomPlott Deel II kijk je hier.

PODCASTS

Dierenverhalen
Het Nationaal theater presenteert de podcast Dierenverhalen, gebaseerd op de gelijknamige voorstelling gespeeld door Stefan de Walle, Billy de Walle en Moos de Walle. In de podcast serie vertellen ze verhalen over dieren en nodigen ze verschillende gasten uit voor een gastoptreden. 

De Theaterbeprater - Toneelschuur Producties
Kan je een voorstelling maken zonder regisseur? Wat is een dramaturg? Acteur Sander Plukaard gaat in De Theaterbeprater in gesprek met acteurs, regisseurs, dramaturgen, scenografen, muzikanten, recensenten én nieuw talent.

Scapino Podcast
Wat komt er allemaal kijken bij het maken van een dansvoorstelling? Waar haalt een choreograaf zijn of haar inspiratie vandaan? Yannick Wagenaar en Nicole Rust nemen je mee de studio's van Scapino in.

Uitgesproken brieven - Theater Utrecht
Op vrijdag 13 maart stond de opening van de Nieuwe Bibliotheek Neude gepland, maar deze ging door de coronacrisis niet door. Theater Utrecht biedt hun programma Uitgesproken Brieven nu online aan. In zes podcasts lezen acteurs van Theater Utrecht beroemde, veelzeggende, hartbrekende en vooral liefdevolle brieven voor.

DE VERLEIDERS - de podcast
In DE VERLEIDERS - de podcast spreken theatermakers en 'Verleiders van het eerste uur' Tom de Ket en George van Houts met uiteenlopende gasten over de thema’s uit hun nieuwste voorstelling Pandepaniek: het geldstelsel, inkomensongelijkheid, belastingontduiking en de moraal van de rijkste 0,01% ter wereld. DE VERLEIDERS maken actueel theater, met de diepgang van toneel en de urgentie en snelheid van cabaret. In alle delen worden belangrijke bestuurlijke kwesties op satirische wijze ontrafeld en toegankelijk gemaakt voor een breed publiek. 

 


Ook leuk om te kijken en luisteren: Netflixtips, Videolandfavorieten, TV-Toppers en Theaterthuis.

TheaterThuis
De streamingdienst voor theater vanuit jouw eigen woonkamer. Op deze streamingdienst zijn 400 verschillende toneel, cabaret en muziektheater voorstellingen te zien. Er worden wekelijks nieuwe en exclusieve voorstellingen toegevoegd. Voor €9,95 per maand ben je lid. Extra leuk, de opbrengst wordt gedeeld met  de artiesten. Zo steun je met je lidmaatschap ook nog eens de theater artiesten in Nederland. 

Theaterflix
Een andere streamingdienst voor theatervoorstelilngen is Theaterflix. De voorstellingen op Theaterflix zijn oorspronkelijk gebruikt voor uitzending, educatie en fondsenwerving. Om te voorkomen dat deze mooie opnames en bijzondere theatermomenten in de archiefkast blijven liggen maakt Theaterflix de theatervoorstellingen online beschikbaar. Voor slechts €10 euro wordt je lid! 

Theater Rotterdam vanuit huis
Als jij niet naar het theater mag komen, dan komt Theater Rotterdam naar jou! Op hun website plaats Theater Rotterdam digitale theatrale initiatieven voor iedereen. Bekijk hier registraties van hun oude voorstelilngen, maar ook documantaires en luister naar verschillende podcasts. 

NETFLIXTIPS
Netflix staat vol met liveregistraties van cabaretvoorstellingen. Volgens Trending.nl zijn dit de top 10 voorstellingen:

 1. Ronald Goedemondt – Geen sprake van
 2. Najib Amhali - I Amhali
 3. Theo Maassen - VANKWAADTOTERGER
 4. Jochem Myjer - Even geduld AUB!
 5. Hans Teeuwen - Echte rancune
 6. Javier Guzman - Ga-Bie-Jer
 7. Daniël Arends - Carte Blanche
 8. Patrick Laureij - Dekking Hoog
 9. Pieter Derks - Spot
 10. Peter Pannekoek - Zacht van binnen

VIDEOLANDFAVORIETEN
Heb je een account op Videoland en ben je fan van cabaret? Dan hebben we deze kijktips voor je:
 1. Jochem Myjer - Adem in, Adem uit
 2. Henry van Loon - Sleutelmoment
 3. Ronald Goedemondt - De R van Ronald
 4. Tineke Schouten - LOL Inclusive
 5. Bert Visscher - Zelden zoiets gezien
 6. Daniël Arends - De zachte heelmeester
 7. Richard Groenendijk - Met de mantel der liefde
 8. Brigitte Kaandorp - Zo!
 9. Roué Verveer - Mans genoeg
 10. Martijn Koning - Koning van de lach

TV-TOPPERS

Het uur van de Wolf | Ashton Brothers
Een documentaire uit 2017 over voormalig circusgroep de Ashton Brothers. De Ashton Brothers waren jaren lang een uniek gezelschap in het Nederlands theaterlandschap. Spectaculaire acts, vreemde trucs, komische acrobatiek, rock & roll en slapstick alles kwam voorbij en dat op een razendsnel tempo. Met deze documentaire kijken we met weemoed terug naar die fantastische Ashton Brothers. 

Volle zalen | terugkijken op NPO 2

In dit tv-programma duikt presentator Cornald Maas in het leven van zes grote Nederlandse theaterpersoonlijkheden. Hij volgt dit seizoen zanger Danny Vera, actrice Olga Zuiderhoek, cabaretier en liedjesschrijver Jeroen van Merwijk, acteur Hans Kesting, zangeres en actrice Jenny Arean en schrijver en cabaretier Hans Dorrestijn. 
Kijk hier de gemiste afleveringen terug. Ook eerdere seizoenen zijn gratis terug te kijken!

Hart & Ziel 
In het tv-programma Hart & Ziel gaat presenator Floris Kortie door het hele land op bezoek bij mensen met een persoonlijk verhaal bij één van de stukken uit de Hart & Ziel Lijst vol klassieke muziek van NPO Radio 4. In deze aflevering bezoekt hij cabaretier Nabil die vertelt hoe hij in aanraking is gekomen met klassieke muziek en wat het met hem doet. 
 
RADIO-TOPPERS

Hijlco Span presenteert iedere werkdag tussen 20:00 en 22:00 uur het programma Volgspot op Radio 5. Dit is een programma vol muziek, media en theater. Iedere uitzending spreekt Hijlco met bekende en minder bekende Nederlanders en ook zijn er regelmatig liveoptredens te horen. 

Beluister het programma via de website van NPO radio 5 of op 88.1FM. 
 
THEATERTHUIS

Op Theaterthuis krijg je toegang tot een groot aanbod aan online theatervoorstellingen voor €9,95 per maand. Hiermee geniet je vanaf de bank van theater en steun je direct de culturele sector!